αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕρευνητές αναπτύσσουν μπαταρία για smartphone, που φορτίζει στιγμιαία

Ερευνητές αναπτύσσουν μπαταρία για smartphone, που φορτίζει στιγμιαία

Smartphones με γρήγορη φόρτιση; Ερευνητές από το College of Engineering του Πανεπιστημίου του Drexel φέρεται να πειραματίζονται πάνω σε ένα ειδικό υλικό που θα παρέχει κάποια μέρα τη δυνατότητα άμεσης φόρτισης της μπαταρίας. Αυτό μπορεί να γίνει δυνατό χάρη στο υπεραγώγιμο δισδιάστατο υλικό MXene.

Η έρευνα για μια καλύτερη μπαταρία συνεχίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο από τότε που ο Alessandro Volta δημιούργησε την πρώτη πριν από 200 χρόνια. Σήμερα οι επιστήμονες στο Drexel φαίνεται να τελειοποιούν λίγο περισσότερο την ιδέα.

Ο Dr. Yuri Gogotsi, ο οποίος ηγείται της ομάδας, αναφέρει: «Επιδεικνύουμε τη φόρτιση λεπτών ηλεκτροδίων MXene σε δεκάδες χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό επιτυγχάνεται με την πολύ υψηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα του MXene. Αυτό ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη συσκευών αποθήκευσης ενέργειας υψηλής ταχύτητας. Μπορούν να φορτιστούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά αποθηκεύουν πολύ περισσότερη ενέργεια από τους συμβατικούς υπερ-πυκνωτές».

Το MXene δεν είναι νέο υλικό, αλλά η συνεχιζόμενη έρευνα με την ουσία που μοιάζει με γκράφι αρχίζει να κλείνει το χάσμα μεταξύ έννοιας και πραγματικότητας. Η τεχνολογία δεν θα είναι διαθέσιμη στο εμπόριο για μερικά χρόνια ακόμα, σύμφωνα με το Futurism.

Όπως διαβάζουμε στο Secnews.gr, τα smartphones που στο εγγύς μέλλον θα μπορούν να φορτίζουν άμεσα, είναι ένα μόνο μέρος μιας μεγαλύτερης εικόνας. Η δημιουργία μιας μπαταρίας που θα έχει τη δυνατότητα άμεσης φόρτισης θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την πρόοδο σε πολλές συσκευές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − nine =