αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕρευνητές ανακάλυψαν έναν «χαμένο» εξωπλανήτη στο μέγεθος του Ποσειδώνα

Ερευνητές ανακάλυψαν έναν «χαμένο» εξωπλανήτη στο μέγεθος του Ποσειδώνα

Ένας νέος αλγόριθμος είναι υπεύθυνος για την ανακάλυψη ενός νέου εξωπλανήτη του οποίου η ύπαρξη είχε διαφύγει από τους αστρονόμους. Ο Kepler-150f ανήκει στο σύστημα Kepler-150 που είχε ανακαλυφθεί από την K2 αποστολή του Kepler και απέχει 3.000 έτη φωτός από εμάς.

Τώρα, οι αστρονόμοι του Yale χρησιμοποίησαν τον αλγόριθμο, ο οποίος αφαιρεί την πληθώρα των αστέρων και τα σήματα γνωστών πλανητών και ότι μένει πρέπει να είναι νέα αντικείμενα. Έτσι ο αλγόριθμος εφαρμόστηκε σε 114 διαφορετικά άστρα, αποκαλύπτοντας ενδείξεις για ύπαρξη 33 νέων εξωπλανητών σε τροχιά γύρω από 24 άστρα.

Η ύπαρξη του Kepler-150f επιβεβαιώθηκε με τη χρήση ανεπτυγμένων στατιστικών εργαλείων στα ήδη διαθέσιμα δεδομένα, δίνοντας ένα ποσοστό σιγουριάς στους επιστήμονες της τάξης του 99.998%. Ο Kepler-150f έχει τροχιά 637 ημερών και έχει το μέγεθος του Ποσειδώνα, όπως διαβάζουμε στο Unboxholics.com. Εξωπλανήτες συνεχίζουν να ανακαλύπτονται κάθε εβδομάδα, ενώ με το νέο αλγόριθμο μπορούμε να ανακαλύψουμε και νέους, σε συστήματα που έχουν ήδη εξερευνηθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − ten =