αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην Τουρκία θα κατασκευάσει η BYD

Εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην Τουρκία θα κατασκευάσει η BYD

Η Τουρκία θα ανακοινώσει επισήμως τη συμφωνία με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD ώστε να δημιουργηθεί εργοστάσιο 1 δισ. δολαρίων στα δυτικά της χώρας, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση τη Δευτέρα, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στην επαρχία Μαγνησίας (Μανίσα), όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο, είπαν αξιωματούχοι που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας. Η BYD, η μάρκα ηλεκτρονικών οχημάτων (EV) με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα, και η τουρκική προεδρία αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το νέο εργοστάσιο μπορεί να δώσει στην BYD ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνία τελωνειακής ένωσης. Αυτή την εβδομάδα, η ΕΕ αύξησε τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων έως και 48%.

Αλλά υπάρχει και μια μεγάλη εγχώρια αγορά για εξυπηρέτηση, καθώς τα EV είχαν μερίδιο 7,5% σε πωλήσεις αυτοκινήτων πέρυσι στην Τουρκία, χώρα με πληθυσμό σχεδόν 90 εκατομμυρίων.

Την Παρασκευή, η Τουρκία χαλάρωσε τους δασμούς που επιβλήθηκαν πρόσφατα στις εισαγωγές κινεζικών μηχανοκίνητων οχημάτων, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Προηγήθηκαν την Πέμπτη οι συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα του Καζακστάν.

Η BYD άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο EV στην Ταϊλάνδη την Πέμπτη. Κατασκευάζει επίσης ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία και διερευνά τη δημιουργία άλλου στο Μεξικό. Πέρα από ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, έχει αδύναμη παρουσία στην Ευρώπη.

Τα νέα εγκαίνια εργοστασίων υπογραμμίζουν όχι μόνο την ανάπτυξη της BYD, αλλά και τόσο την προσέγγισή της σε μεγάλες αγορές όσο και την αντιστάθμιση της απειλής των δασμών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − sixteen =