αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕργοδότης στον Βόλο «σήκωνε» από το ΑΤΜ τους μισθούς των εργαζομένων του!

Εργοδότης στον Βόλο «σήκωνε» από το ΑΤΜ τους μισθούς των εργαζομένων του!

Μπροστά σε ασύλληπτη υπόθεση εκμετάλλευσης εργαζομένων βρέθηκαν πρόσφατα οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στον Βόλο. Εργοδότης είχε υποχρεώσει το προσωπικό να του παραδώσει τις τραπεζικές κάρτες μισθοδοσίας μαζί με τα pin. Κάθε τέλος του μήνα κατέθετε τις αποδοχές τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς και την επόμενη σαν κύριος πήγαινε στο ΑΤΜ, σήκωνε τα λεφτά και επέστρεφε στο προσωπικό του ψίχουλα!

Αυτό γίνονταν κάθε μήνα με την κανονική μισθοδοσία, τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα αδείας.

«Εσείς μπορείτε να ζήσετε και με λιγότερα χρήματα. Η επιχείρηση πρέπει να παραμείνει ανοιχτή. Αν δεν βάλετε πλάτη, θα κλείσουμε και θα μείνετε χωρίς δουλειά», φέρεται να τους έλεγε. Ο φόβος της ανεργίας είχε «φωλιάσει» μέσα τους και έτσι τα στόματα των εργαζομένων έμεναν για αρκετά χρόνια ερμητικά κλειστά.

Υπέμεναν να αμείβονται με 400 και 500 ευρώ, ενώ οι κανονικές τους αποδοχές ήταν 900 και 1.000 ευρώ, με βάση τις κλαδικές συμβάσεις που αφορούσαν στην επαγγελματικής τους ενασχόληση.

Αυτό συνέβαινε για τουλάχιστον μία 8ετία σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας είχε βρει τον τρόπο να «πλουτίζει» σε βάρος του προσωπικού που του δούλευε, χωρίς να αμείβεται αναλογικά για τις υπηρεσίες που πρόσφερε.

Μόλις ξέσπασε η πανδημία τα πράγματα «ζορίστηκαν». Εξαιτίας των περιορισμών η επιχείρηση είχε αναστείλει τη λειτουργία της.

Το προσωπικό μπήκε σε υποχρεωτική αναστολή, ο εργοδότης όμως συνέχισε να «παρακρατεί» τμήμα της ειδικής αποζημίωσης που καταβάλλονταν από το κράτος.

Εργαζόμενος που έφτασε στο «αμήν» καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα επιβίωσης, κατήγγειλε την επιχείρηση στην Επιθεώρηση Εργασίας και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» των αποκαλύψεων.

Ακολούθησε έφοδος των ελεγκτών. Όλα όσα είχαν καταγγελθεί επιβεβαιώθηκαν. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας, αλλά και άλλες υπηρεσίες, όπως η ΑΑΔΕ και ο ΕΦΚΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =