αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕργασία από το σπίτι επιτρέπει η British American Tobacco Hellas

Εργασία από το σπίτι επιτρέπει η British American Tobacco Hellas

H British American Tobacco Hellas, στο πλαίσιο της πολιτικής της για καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού προς όφελος των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ανακοίνωσε στους ανθρώπους της ότι από σήμερα και για την επόμενη περίοδο, στο πλαίσιο της δυνατότητας που τους έχει δοθεί να επιλέγουν μια ημέρα κάθε εβδομάδα για εργασία από το σπίτι ή από όπου αλλού επιθυμεί ο κάθε εργαζόμενος (τηλεργασία), θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή (Smart Working) ακόμα και καθημερινά εφόσον το επιθυμούν λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί από την έξαρση του κορονοϊού.

Είναι αυτονόητο φυσικά, ότι για όποιον εργαζόμενο επιλέξει να δουλέψει από το σπίτι, δεν θα υπάρξει καμία μισθολογική αλλαγή. Αφού μιλάμε για ημέρες εργασίας (έστω και remote) και όχι ημέρες άδειας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas, στο πλαίσιο της νέας πρακτικής που ξεκίνησε πρόσφατα, έχουν την δυνατότητα κάθε εβδομάδα να επιλέγουν οποιαδήποτε ημέρα επιθυμούν για να εργαστούν από το σπίτι τους ή από οπουδήποτε αλλού, με βάση σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που τους παρέχει η εταιρεία και δίνει την επιλογή τηλεργασίας και παράλληλης συνομιλίας όπου αυτή χρειάζεται, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα χώρο εργασίας χωρίς την απαραίτητη παρουσία στο γραφείο. Παράλληλα, όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε χώρους εκτός γραφείων έχουν την δυνατότητα, όποτε χρειάζεται, για ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Με το νέο σύστημα, που αρχικά δοκιμάστηκε πιλοτικά για 3 μήνες και έτυχε της καθολικής αποδοχής όλων των εργαζομένων, η εταιρεία διευκολύνει τους ανθρώπους της στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους κρίσεων όπως η τωρινή με την έξαρση του κορωνοϊού. Παράλληλα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια μόνιμη παροχή προς τους εργαζόμενους, συμβάλλει στις προσπάθειες για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με τον σημαντικό περιορισμό των μετακινήσεων.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =