αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕργαζόμενοι Τράπεζας Πειραιώς: Η διοίκηση έχει σχέδιο για περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων

Εργαζόμενοι Τράπεζας Πειραιώς: Η διοίκηση έχει σχέδιο για περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων

Ακόμα περισσότερα «λουκέτα» φαίνεται πως θα δούμε στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Αυτό σημειώνεται και σε ανακοίνωση που έβγαλε ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, με τίτλο «Σταματήστε τώρα τη συρρίκνωση!

«Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ξεκίνησαν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση. Κατά την πρώτη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης, επανέλαβαν τους στόχους στα συνολικά μεγέθη του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της Τράπεζας, εκφράζοντας πολλές επιφυλάξεις όσον αφορά το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Σε όλο το περιβάλλον που διαμορφώνει το επιχειρηματικό σχέδιο της Διοίκησης, μόνιμη επωδός, είναι η μείωση του προσωπικού και η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων, η οποία διαφαίνεται τόσο από το ίδιο το σχέδιο, όσο και από τις «περίεργες» μετακινήσεις των εργαζομένων», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

«Πολλαπλές εχθρικές ενέργειες από τη Διοίκηση διαμορφώνουν την ανάγκη για ένα πολυμέτωπο αγώνα, που θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ξεκίνησαν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση. Κατά την πρώτη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης, επανέλαβαν τους στόχους στα συνολικά μεγέθη του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της Τράπεζας, εκφράζοντας πολλές επιφυλάξεις όσον αφορά το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Σε όλο το περιβάλλον που διαμορφώνει το επιχειρηματικό σχέδιο της Διοίκησης, μόνιμη επωδός, είναι η μείωση του προσωπικού και η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων, η οποία διαφαίνεται τόσο από το ίδιο το σχέδιο, όσο και από τις «περίεργες» μετακινήσεις των εργαζομένων.

Ενάντια στην πρακτική του κλεισίματος καταστημάτων, θα συνεχίσουμε υπεύθυνα και χωρίς λαϊκισμούς, τις παρεμβάσεις μας προς όλους τους πολιτικούς, πολιτειακούς και θεσμικούς φορείς και προς την Τράπεζα. Αγώνας, που από την πλευρά του Συλλόγου έχει ξεκινήσει από την περασμένη χρονιά και συνεχίζεται ανελλιπώς από τον περασμένο Φεβρουάριο, με μια σειρά συναντήσεων με δημοτικές αρχές της Περιφέρειας της χώρας, με έκδοση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας (Δήμος Βέροιας, Αλεξανδρούπολης, Νέας Προποντίδας), επιστολών προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, για κοινό συντονισμό των Δήμων της χώρας, τηλεοπτικών συνεντεύξεων σε περιφερειακά κανάλια και άρθρων σε ενημερωτικά μέσα.

Λέμε ΟΧΙ στην περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου.

Διατρανώνουμε όμως ακόμα περισσότερο το ΟΧΙ στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας, σε ό,τι αφορά τη μείωση των θέσεων εργασίας και των πρακτικών πιέσεων και εξαναγκασμών.

Θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κατοχυρωθούν ακόμα περισσότερο θεσμικά οι θέσεις εργασίας και οι εργασιακές μας συνθήκες, μέσω της νέας Επιχειρησιακής, όπως αυτό φαίνεται από το διεκδικητικό πλαίσιο που υποβάλλαμε προς διαπραγμάτευση στην Τράπεζα. Οιδιατάξεις της επιχειρησιακής για τη θεσμική κατοχύρωση είναι ο δρόμος προς την εξασφάλισή μας.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι σειρές και εν τω μέσω των διαπραγματεύσεων για τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση, η Διοίκηση της Τράπεζας, συνεχίζοντας την απαράδεκτη πρακτική της απόσχισης των δραστηριοτήτων της, μας ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία νέας θυγατρικής εταιρείας, στην οποία θα αποσχιστούν οι εργασίες της RealEstateμε όσα ελάχιστα ορίζει το ΠΔ 178/2002. Η απόσχιση αφορά 59 εργαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους. Στο νέο αυτό σχεδιασμό που ήρθε με την έννοια του «κατεπείγοντος», απαντάμε με την πάγια θέση μας: Καμία απόσχιση (εμπορικό δίκαιο), καμία μεταφορά εργαζομένων (εργατικό δίκαιο), δε θα γίνει χωρίς την απόλυτη διασφάλιση των εργαζομένων, ως προς την τραπεζοϋπαλληλική τους ιδιότητα.

Διατρανώνουμε το ΟΧΙ μας σε αποσχίσεις και μεταφορά εργαζομένων με διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος που δεν διαφυλάσσουν για πάντα τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Για το νέο αυτό μεγάλο θέμα που προέκυψε θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Για όλα τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εξουσιοδότησε το Προεδρείο για προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μουλακάκης        Βάιος Νάκος»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − one =