αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι απολύθηκαν επειδή δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων. Και η αλυσίδα «Brothers in Law» αναγκάστηκε να ανακαλέσει

Εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι απολύθηκαν επειδή δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων. Και η αλυσίδα «Brothers in Law» αναγκάστηκε να ανακαλέσει

Μετά τις αντιδράσεις αλλά και την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) η εργοδοσία του καταστήματος εστίασης «Brothers in Law» στη Λάρισα (αλυσίδα με μπέργκερ) πήρε πίσω τις απολύσεις των δύο εργαζομένων που είχαν αρνηθεί να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Αμέσως μετά την καταγγελία των δύο εργαζομένων, ότι απολύθηκαν όταν αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων στον εργοδότη τους, το ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η παρέμβαση του ΣΕΠΕ είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργαζομένων ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί και στη δικαιοσύνη. Επίσης, αποτράπηκαν οι απολύσεις και άλλων εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων, όπως σημειώνει το Left.gr.

«Είναι σαφώς μία θετική εξέλιξη αλλά πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως χωρίς οργάνωση στους χώρους δουλειάς δεν γίνεται τίποτε…» σχολίασε στο onlarissa.gr με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές.

«Οι 2 συνάδελφοι νίκησαν το φόβο και με τη στάση τους έδωσαν ένα παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζεται η εργοδοτική αυθαιρεσία καθώς έπραξαν το αυτονόητο, δηλαδή ενημέρωσαν τα συνδικαλιστικά όργανα ενώ παράλληλα προχώρησαν και σε καταγγελία στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας», αναφέρει από την πλευρά της η «ΛΑΝΤΖΑ», Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό, σχετικά με την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων από την αλυσίδα φαγητού «Brothers in Law».

«Η επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι η καταγγελία των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στο ΣΕΠΕ φέρνει αποτελέσματα και προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΠΕ και καλεί τους εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές και εκβιαστικές συμπεριφορές να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =