αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά tips παραγωγικότητας, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους μεγαλύτερους στόχους σου

Επτά tips παραγωγικότητας, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους μεγαλύτερους στόχους σου

Δεν αρκεί μόνο να θέτεις στόχους. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι πολλοί άνθρωποι θέτουν στόχους στην αρχή κάθε έτους, αλλά τελικά λίγοι είναι αυτοί που τους εκπληρώνουν. Τι μπορείς όμως να κάνεις στο πρακτικό κομμάτι για να φτάσεις πιο κοντά στον προορισμό σου; Ο Ghosn είναι ιδρυτής και CEO του Levo, ενός Online hub που βοηθά τους millennials στην καριέρα τους, παρέχοντας συμβουλές, tools, καθοδήγηση και ευκαιρίες δικτύωσης.

Ο ίδιος μιλά στο αμερικανικό Entrepreneur.com, και εξηγεί το πως μπορείς να είσαι παραγωγικός έτσι ώστε να φτάσεις στους μεγαλύτερους στόχους σου. Με 7 συγκεκριμένες κινήσεις.

1# Γράψε τους στόχους. Μην κρατάς τα σχέδια και τις ιδέες στο μυαλό σου. Δεν μπορείς να θυμάσαι τα πάντα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο έχεις πάντα ένα άγχος μήπως ξεχάσεις τίποτα. Γράψε τους στόχους σου.

2# Κάνε πλάνο. Και φτιάξε μια to-do λίστα με τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να φτάσεις στον στόχο σου.

3# Άσε στην άκρη τα social media. Είναι γνωστό ότι μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή. «Αφαιρέστε πραγματικά αυτές τις καρτέλες από τον υπολογιστή και το τηλέφωνό σας», λέει ο Ghosn. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις, ώστε να μην αισθάνεστε την επιθυμία να ελέγξετε τους λογαριασμούς των social media σας και να χάσετε τη συγκέντρωση και τη δυναμική σας.

4# Βρες τις ώρες σου. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι παραγωγικοί τις ίδιες ώρες. Βρες ποιες στιγμές της ημέρας τα πας καλύτερα, και δούλεψε τότε.

5# Μάθε από τα λάθη. Δεν είναι απαραίτητα κακό να έχεις αποτυχίες. Αρκεί αυτές να μην σε ωθήσουν στην παραίτηση. Πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και προχώρα παρακάτω ακόμα πιο δυναμικά.

6# Βάλε χρονικά blocks στο ημερολόγιο σου. Μην κοιτάς μόνο τον τελικό στόχο. Βάλε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Και δες το πότε πρέπει να εκπληρώσεις το κάθε task, μέχρι να φτάσεις στον μεγάλο στόχο.

7# Ανασκόπηση. Κάθε εβδομάδα κάνε μια ανασκόπηση του εαυτού σου. Δες που τα πήγες καλά και που όχι. Στην συνέχεια κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + sixteen =