αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά skills στα οποία μπορείς να γίνεις πολύ δυνατός, εν μέσω καραντίνας

Επτά skills στα οποία μπορείς να γίνεις πολύ δυνατός, εν μέσω καραντίνας

Ωραία, κλειστήκαμε όλοι μέσα στα σπίτια, λόγω του κορονοιού. Δηλαδή δεν είναι και τόσο ωραία, αλλά είναι μια αναγκαστική κατάσταση, στο τοπίο που έχει δημιουργηθεί αυτή την στιγμή. Κάπως έτσι οι περισσότεροι από εμάς περνάμε πολύ χρόνο στον σπίτι. «Άδειος χρόνος» που πριν ίσως δεν υπήρχε.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Και κάπου εδώ έρχεται το πρακτικό ερώτημα: Πως θα ξοδέψεις όλο αυτόν τον χρόνο; Οι περισσότεροι αναλώνονται στο Netflix ή… στο ύπνο. Καλά είναι και αυτά. Μάλλον όμως είναι πιο χρήσιμο να μην μείνεις εκεί. Άλλωστε, έχουμε μπει σε μια κατάσταση η οποία όπως φαίνεται δεν θα τερματιστεί σε 4 ή 5 ημέρες. Θα κρατήσει περισσότερο.

Μπορείς λοιπόν να κάνεις και πράγματα που θα σε ωφελήσουν πραγματικά. Θα σε πάνε ένα βήμα πιο πέρα, και όταν όλο αυτό τελειώσει θα έχεις βγει κερδισμένος. Στην παρακάτω λίστα λοιπόν, θα δεις 7 skills τα οποία μπορείς να μάθεις εν μέσω καραντίνας. Από το σπίτι σου. Αρκεί ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Πρόκειται για skills που θα σου φανούν χρήσιμα στην επαγγελματική διαδρομή σου, μόλις βγεις πάλι εκεί έξω.

1# Επεξεργασία βίντεο. Μπορεί να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα για αυτό. ‘Η να μην γνωρίζεις τίποτα. Τώρα όμως είναι η ευκαιρία να γίνεις καλός στην επεξεργασία βίντεο. Μια χρήσιμη δεξιότητα σε πολλά επαγγέλματα. Αν αφιερώσεις μερικές ώρες τώρα που είσαι στο σπίτι σου, στην συνέχεια θα έχεις ένα ακόμα skill στο «οπλοστάσιο» σου. Χρήσιμο σε μεγάλες εταιρίες ή ακόμα και σε YouTubers.

2# Social Media. Και δεν εννοούμε να έχεις απλά ένα προσωπικό προφίλ. Θα έχεις προσέξει ότι μια από τις ειδικότητες που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στην εποχή μας, είναι ο social media manager. Τώρα λοιπόν μπορείς να μάθεις πως να διαχειρίζεσαι τις πιο γνωστές πλατφόρμες- και σε business επίπεδο. Αυτό θα σε βοηθήσει είτε αν θελήσεις να δουλέψεις ως social media manager, είτε αν έχεις ξεκινήσει ένα δικό σου project και θες να χτίσεις κοινό με αυτά τα εργαλεία.

3# Digital Marketing. Επίσης ένα πεδίο το οποίο έχει γιγαντωθεί στην εποχή μας. Υπάρχουν πλέον πολλά εργαλεία και πολλές τεχνικές για να το κάνεις. Και είναι επίσης ένα αντικείμενο που έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Μήπως να ξεκινήσεις να το μαθαίνεις;

4# Κατασκευή website. Είναι πάντα χρήσιμο να μπορείς να φτιάξεις μόνος το δικό σου website. Και να το διαχειριστείς. Σίγουρα δεν μπορείς να γίνεις ένας… κορυφαίος προγραμματιστής μέσα σε 10 ή 15 ημέρες. Ωστόσο, αν αφιερώσεις μερικές ώρες καθημερινά, μπορείς να γίνεις καλός στο να φτιάχνεις sites μέσα από γνωστές πλατφόρμες όπως το WordPress.

5# Copywriting. Το copywriting είναι η τέχνη του να γράφεις εκπληκτικά κείμενα. Και είναι ένα σημαντικό εργαλείο πωλήσεων στο ίντερνετ. Πολλές εταιρίες ψάχνουν για τον άνθρωπο που «θα γράφει τα κείμενα μέσα από τα οποία θα παρουσιάζονται τα προϊόντα τους». Επίσης μια περιζήτητη ειδικότητα στην εποχή μας.

6# Επεξεργασία εικόνας. Εξίσου σημαντικό με την επεξεργασία βίντεο που είπαμε πριν. Είναι γνώσεις που «κουμπώνουν» σχεδόν παντού. Το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας είναι το Photoshop, όμως υπάρχουν και πολλά άλλα εκεί έξω. Κάποια πιο εξειδικευμένα, ενώ μερικά άλλα πιο εύκολα στην χρήση. Βρες αυτά που σου ταιριάζουν και μάθε τα όσο καλύτερα μπορείς.

7# Μάθε μια ξένη γλώσσα. Πάντα είναι χρήσιμη μια ξένη γλώσσα. Φυσικά δεν μπορείς να γίνεις μάστερ σε κάποια ξένη γλώσσα μέσα σε μερικές ημέρες ή 1 μήνα. Μπορείς όμως τώρα να κάνεις την αρχή. Έχεις τον χρόνο και τον χώρο. Να βάλεις τις βάσεις και να συνεχίσεις την εκμάθηση το προσεχές χρονικό διάστημα.

Πως θα μάθεις νέα skills

Αρκετοί θα αναρωτηθούν: Και πως μπορεί κάποιος να μάθει νέα skills; Υπάρχουν πολλοί τρόποι, για τους οποίους έχουμε γράψει εδώ στο It’s Possible κατά καιρούς. Ενδεικτικά μπορείς να δεις 5 websites παρακάτω. Θα σε βοηθήσουν να μάθεις οτιδήποτε θες, από το laptop σου. Με ένα γρήγορο ψάξιμο, μπορείς να εντοπίσεις πολλά τέτοια websites. Ενώ υπάρχουν και αμέτρητα tutorials στο YouTube.

Layers Magazine: Tutorials για τα προγράμματα: Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Flash, Premiere Pro, In Design και After Effects.

Drawspace: Εκατοντάδες δωρεάν μαθήματα σχεδίου και μαθήματα ζωγραφικής για αρχαρίους αλλά και για προχωρημένους.

Udemy FREE Courses: Δωρεάν μαθήματα που αφορούν τον κόσμο των επιχειρήσεων, το δίκαιο, τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό κ.α.

Codeacademy: Εύκολος τρόπος για να μάθετε πώς να φτιάχνετε κώδικες υπολογιστών.

BBC Languages: On line μαθήματα ξένων γλωσσών, από αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά μέχρι και κινέζικα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + ten =