αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά low budget τρόποι για να κάνεις γνωστό το project σου στους ανθρώπους

Επτά low budget τρόποι για να κάνεις γνωστό το project σου στους ανθρώπους

Ωραία, είχες την ιδέα. Και την έκανες πραγματικότητα. Ξεκίνησες το δικό σου project. Στην εποχή μας άλλωστε, μπορείς να ξεκινήσεις κάτι δικό σου ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Μπορείς να δεις αρκετές τέτοιες ιστορίες στις συνεντεύξεις του It’s Possible.

Και τώρα; Το να βγάλεις ένα project στην αγορά δεν αρκεί. Πρέπει να το κάνεις επίσης γνωστό. Η αποτελεσματική προώθηση παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας και στη διεύρυνση της εμβέλειας σας στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεσαι απαραίτητα… εκατομμύρια για να το κάνεις. Τώρα θα δούμε 7 low budget τρόποι για να κάνεις γνωστό το project σου στους ανθρώπους.

1. Αξιοποιήστε τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Δημιουργήστε και διατηρήστε προφίλ σε μεγάλες πλατφόρμες όπως το LinkedIn, το Facebook, το Instagram, το Twitter και το TikTok. Λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις του κοινού-στόχου σας για να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας σε κάθε πλατφόρμα. Αλληλεπιδράστε με αυτό το κοινό-στόχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να χτίσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας και αφοσίωση.

Η ενεργή συμμετοχή σε σχετικές συνομιλίες του κλάδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας αναδείξει ως expert στον τομέα σας. Προσφέρετε πολύτιμες γνώσεις, απαντήστε σε ερωτήσεις και δημιουργήστε αυθεντικές συνδέσεις χωρίς συνεχή αυτοπροβολή.

2. Ενθαρρύνετε τις κριτικές πελατών

Παρακινήστε τους ικανοποιημένους πελάτες να μοιραστούν θετικές κριτικές σε πλατφόρμες όπως το Google, το Facebook και το Yelp. Οι θετικές κριτικές ενισχύουν την αξιοπιστία και επηρεάζουν τους πιθανούς πελάτες.

Διαχειριστείτε ενεργά τα σχόλια και απαντήστε σε κριτικές για να δείξετε τη δέσμευσή σας στην ικανοποίηση των πελατών.

3. Συνδυάστε Online και Offline προσεγγίσεις

Συνδυάστε παραδοσιακά διαφημιστικά εργαλεία, όπως επαγγελματικές κάρτες, χαρτικά και φυλλάδια με διαδικτυακές στρατηγικές. Διατηρήστε τη συνέπεια τόσο σε διαδικτυακά όσο και offline κανάλια.

4. Συμμετοχή στις τοπικές συναντήσεις

Γίνετε μέλος τοπικών επαγγελματικών και επιχειρηματικών ομάδων για να επεκτείνετε το δίκτυό σας. Παρακολουθήστε συναντήσεις και εκδηλώσεις και συνδεθείτε με άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και επαγγελματίες. Δημιουργήστε μια θετική εικόνα της επωνυμίας σας υποστηρίζοντας τοπικούς σκοπούς και δίνοντας αξία πίσω στην κοινότητα.

5. Μοιραστείτε τα επιτεύγματα σας μέσω Δελτίων Τύπου

Κοινοποιήστε αξιόλογα επιτεύγματα, παρουσιάσεις προϊόντων ή εκδηλώσεις μέσω δελτίων τύπου. Διανείμετε δελτία τύπου στα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης για πιθανή δημοσίευση.

6. Δώστε κάτι δωρεάν

Προσελκύστε πιθανούς πελάτες προσφέροντας δωρεάν, χωρίς κάποια υποχρέωση, συμβουλευτικές υπηρεσίες. Δείξτε την εμπειρία σας και δημιουργήστε σχέσεις με υποψήφιους πελάτες.

Οι δωρεάν παροχές επιτρέπουν στους πιθανούς πελάτες να βιώσουν τις υπηρεσίες σας από πρώτο χέρι, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη.

7. Ενθαρρύνετε τις παραπομπές

Παρακινήστε τους ικανοποιημένους πελάτες να παραπέμψουν άλλους στην επιχείρησή σας. Εφαρμόστε ένα πρόγραμμα παραπομπής με κίνητρα για επιτυχείς παραπομπές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + fifteen =