αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά χαρακτηριστικά που έχουν οι φιλόδοξοι άνθρωποι. Και τους οδηγούν στην επιτυχία

Επτά χαρακτηριστικά που έχουν οι φιλόδοξοι άνθρωποι. Και τους οδηγούν στην επιτυχία

Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να προσπαθούν πάντα για να φτάσουν την επιτυχία, όσες φορές κι αν σκοντάψουν και πέσουν.

Θέλουν να σκαρφαλώσουν στο βουνό και να απολαύσουν τη θέα από την κορυφή, γνωρίζοντας ότι η θέληση τους για να πετύχουν αυτό που έβαλαν στο μυαλό τους , θα τους φέρει σε εκείνο το σημείο.

Τι τους κάνει έτσι; Τι τους ωθεί προς τους στόχους τους σαν να είναι ένας πύραυλος στον δρόμο του για τον Άρη;

Η φιλοδοξία.

Αν το σκεφτείτε, θα συνειδητοποιήσετε ότι για να πετύχετε οτιδήποτε μεγάλο στη ζωή, θα χρειαστείτε έναν βαθμό φιλοδοξίας.

Αν θέλετε να τρέξετε έναν μαραθώνιο, θα πρέπει να είστε φιλόδοξοι. Το να τρέχεις τέτοιες αποστάσεις δεν είναι αστείο. Είναι ένας φιλόδοξος στόχος, ειδικά αν δεν έχετε τρέξει ποτέ μεγάλες αποστάσεις (ή οποιαδήποτε απόσταση) πριν.

Ίσως θέλετε να αλλάξετε καριέρα. Αν ναι, θα χρειαστείτε φιλοδοξίες που θα σας βοηθήσουν να αφήσετε την τωρινή καριέρα σας για να μπείτε σε ένα «άγνωστο» μονοπάτι.

Εάν είστε κολλημένοι σε έναν φαύλο κύκλο, συνηθίζετε να βάζετε στόχους και να μην τους επιτυγχάνετε ποτέ, ή εάν θέλετε να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας, αλλά ποτέ δεν φαίνεται να είστε σε θέση να δεσμευτείτε για την αλλαγή αρκετά, ίσως είναι καιρός για να γίνετε πιο φιλόδοξοι. Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Εδώ είναι 7 χαρακτηριστικά που έχουν οι φιλόδοξοι άνθρωποι. Και μπορείς να τα «αντιγράψεις».

1. Είναι προσανατολισμένοι στον στόχο τους

Οι πολύ φιλόδοξοι άνθρωποι είναι πολύ προσανατολισμένοι στον στόχο τους. Είτε στην προσωπική, είτε στην επαγγελματική τους ζωή, υπάρχει ένας στόχος στον οποίο επικεντρώνονται και εργάζονται σκληρά για να τον πετύχουν. Αυτοί οι στόχοι είναι συνήθως καλά οργανωμένοι και δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ως προς το τι απαιτείται για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Συχνά, οι στόχοι είναι μεγάλοι και διευρύνουν τις δυνατότητες ενός εξαιρετικά φιλόδοξου ατόμου. Έτσι, χρειάζονται πολλή αφοσίωση, χρόνο και εστίαση.

Ενα πολύ φιλόδοξο άτομο έχει επίσης ένα δομημένο σχέδιο σχετικά με το πώς θα επιτύχει τους στόχους του. Γνωρίζουν βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, τι πρέπει να κάνουν για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Επίσης μοιράζονται τα πλάνα τους με λίγους εκλεκτούς ανθρώπους που έχουν γνώσεις ή μπορούν να τους δώσουν boost, όταν το κίνητρό και η ενέργεια τους εξαντλείται. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

2. Δεν φοβούνται να ρισκάρουν

Οι φιλόδοξοι άνθρωποι δεν φοβούνται να ρισκάρουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναλαμβάνουν επικίνδυνα ρίσκα χωρίς σκέψη ή ανησυχία. Αλλά, όταν πρόκειται να χαράξουν μια πορεία προς την επιτυχία, δεν φοβούνται να ακολουθήσουν το μονοπάτι που που τους είναι περισσότερο «άγνωστο».

Θα δημιουργήσουν μια επιχείρηση που δεν μοιάζει με καμία αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ή θα πάνε σε μια καριέρα ή μια βιομηχανία που δεν προορίζεται συνήθως για ανθρώπους σαν αυτούς (π.χ. μια γυναίκα που εισέρχεται σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα).

Δεν φοβούνται να δοκιμάσουν κάτι νέο ή να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που το συνοδεύουν.

Οι εξαιρετικά φιλόδοξοι άνθρωποι αναλαμβάνουν υπολογισμένα ρίσκα που υπόσχονται να τους φέρουν πιο κοντά σε αυτό που θέλουν στην καριέρα, την επιχείρηση ή την προσωπική τους ζωή. Μόλις βάλουν το μυαλό τους σε έναν στόχο, δεν αφήνουν τον φόβο πιθανών κινδύνων να τους αποτρέψει. Αντίθετα, προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν επερχόμενα εμπόδια και να κάνουν το ανάλογο πλάνο.

3. Εξελίσσονται συνεχώς

Το μόνο πράγμα στο οποίο είναι πιο αφοσιωμένοι οι πολύ φιλόδοξοι άνθρωποι πέρα από τους στόχους τους είναι η προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη. Ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να εξελίξουν τον εαυτό τους.

Οι πολύ φιλόδοξοι άνθρωποι είναι παθιασμένοι με την προσωπική τους ανάπτυξη. Γνωρίζουν καλά ότι… δεν τα ξέρουν όλα. Ούτε υποθέτουν ότι έχουν όλα όσα απαιτούνται για να επιτύχουν τους στόχους τους. Έτσι, επενδύουν πολλά στην προσωπική τους ανάπτυξη.

Είναι περίεργοι και πρόθυμοι να μάθουν οτιδήποτε θα τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι. Επειδή έχουν θέσει υψηλούς στόχους ή ακολουθούν έναν αχαρτογράφητο δρόμο, γνωρίζουν ότι πρέπει να αυξήσουν το τρέχον επίπεδο δεξιοτήτων τους.

4. Επικεντρώνονται στην ανάληψη δράσης

Ένα πολύ φιλόδοξο άτομο είναι ένα άτομο που αναλαμβάνει δράση. Δεν κάνει απλώς σχέδια και μετά τα ξεχνά. Ούτε θέτουν στόχους μόνο για να χρονοτριβούν για την επίτευξή τους.

Αναλαμβάνουν δράση!

Σηκώνονται και πιάνουν δουλειά. Μόλις έχουν έναν στόχο, αναπτύσσουν ένα σχέδιο για να τον επιτύχουν. Μόλις έχουν ένα δομημένο σχέδιο, δεν καθυστερούν. Ξεκινούν τη δουλειά.

Οι πολύ φιλόδοξοι άνθρωποι ανταποκρίνονται άμεσα στις ευκαιρίες. Αναγνωρίζουν και αρπάζουν την ευκαιρία μόλις παρουσιαστεί.

5. Είναι ανοιχτόμυαλοι

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι πολύ φιλόδοξοι άνθρωποι είναι αφοσιωμένοι στην προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη. Μέρος αυτού περιλαμβάνει το να είσαι ανοιχτόμυαλος και πρόθυμος να μάθεις από τους άλλους.

Δεν νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα. Στην πραγματικότητα, δεν διστάζουν να μάθουν από άλλους που είναι διαφορετικοί από αυτούς ή βρίσκονται σε χαμηλότερο level από αυτούς.

Οι φιλόδοξοι άνθρωποι προσπαθούν πάντα να αποκτήσουν μια διαφορετική οπτική για μια πρόκληση ή ένα πρόβλημα.

6. Αγκαλιάζουν την αποτυχία

Ναι, οι αποτυχίες μας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. Το να βάζεις την ενέργειά σου σε κάτι, και τελικά να τρως τα μούτρα σου, πληγώνει άσχημα το ”εγώ” σου. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν άλλοι άνθρωποι είναι κοντά και παρακολουθήσουν την αποτυχία σας.

Δεν είναι περίεργο που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε την αποτυχία. Μένουμε στη ζώνη άνεσής μας, όπου ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να αποτύχουμε. Η ζώνη άνεσής μας, μας προστατεύει από τον πόνο και την αμηχανία της αποτυχίας. Μας κρατά ασφαλείς.

Αλλά ξέρετε τι άλλο κάνει η ζώνη άνεσης; Μας κρατάει ”κλειδωμένους” στη μετριότητα. Το οποίο είναι ΟΚ αν αυτό θέλετε. Ωστόσο, εάν έχετε φιλόδοξους στόχους, η ζώνη άνεσής σας και ο φόβος της αποτυχίας θα σας εμποδίσουν να δοκιμάσετε ακόμη και οτιδήποτε είναι ελαφρώς άβολο.

7. Αποφεύγουν τον αρνητισμό

Σε αρκετούς αρέσει ένα το… κουτσομπολιό ή δράμα; Υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσετε το απόγευμα σας από το να βυθιστείτε στις δουλειές και τις αποτυχίες των άλλων;

Ένα πολύ φιλόδοξο άτομο όμως δεν έχει χρόνο ή ενέργεια για όλο αυτό το χάος. Οι στόχοι τους, τους απασχολούν τόσο πολύ που δεν υπάρχει επιπλέον χρόνος για να εμπλακούν σε μικρά δράματα που δεν ωφελούν κανέναν.

Όταν έχει λίγο ελεύθερο χρόνο, ένα φιλόδοξο άτομο θα τον περάσει με αγαπημένα πρόσωπα ή φίλους ή σε χόμπι που τους αναζωογονούν και τους ωθούν στο επόμενο στάδιο του ταξιδιού τους. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =