αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά φράσεις που μπορείς να πεις όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου

Επτά φράσεις που μπορείς να πεις όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου

Ναι, θα ήταν ωραίο αν δεν χρειαζόταν ποτέ να αλληλεπιδράσουμε με ένα αγενές άτομο. Αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό. Σε έναν κόσμο γεμάτο με δισεκατομμύρια ανθρώπους, το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα συναντήσετε κάποιον που είναι αγενής.

Όταν συμβαίνει αυτό, βοηθάει να γνωρίζουμε πώς να κινηθούμε από τη μεριά μας. Συνήθως, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα αγενές άτομο, η συμπεριφορά του δεν οφείλεται σε εμάς, αλλά έχει να κάνει με το άτομο από το οποίο προέρχεται η αγενής συμπεριφορά. Το αγενές άτομο μπορεί να ασχολείται με πράγματα στη ζωή του για τα οποία δεν γνωρίζουμε, ή απλώς μπορεί να μισεί τον εαυτό του, και τελικά ξεσπάει πάνω σου. Ανεξάρτητα από το γιατί είναι αγενής κάποιος, εδώ είναι 7 φράσεις που μπορείς να πεις αν βρεθείς μπροστά σε ένα τέτοιο άτομο.

1. Μπορείς να το ξαναπείς αυτό; Θέλω να είμαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνω σωστά. Ζητώντας τους να διευκρινίσουν τα λεγόμενα τους, διασφαλίζει ότι δεν τους παρεξηγήσατε. Συχνά, οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις ξεκινούν επειδή παρεξηγούμε τους άλλους. Οπότε, πριν στεναχωρηθείτε, ζητήστε τους να σας διευκρινίσουν αυτό που είπαν.

2. Αυτό είναι προσβλητικό. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη, πολύ άμεση δήλωση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να τον ενημερώσει ότι αυτά που είπε θεωρήθηκαν προσβλητικά. Αν συνεχίσει να μένει στην προσβλητική παρατήρησή του, φύγετε, δεν αξίζει τον χρόνο σας.

3. Δεν θα ανεχτώ κανέναν να μου μιλάει έτσι. Ενημερώστε τους άμεσα ότι δεν ανέχεστε να σας μιλάνε με τέτοιο τρόπο. Και αν συνεχίσουν ή γίνουν αμυντικοί, κλείστε τη συζήτηση.

4. Μήπως περνάς κάποια δυσκολία στη ζωή σου; Ξανακατευθύνετε την προσοχή προς τον άλλο, επειδή η συμπεριφορά του είναι πιθανό να οφείλεται σε κάτι που συμβαίνει στην προσωπική του ζωή, παρά σε οτιδήποτε έχετε κάνει εσείς. Ανακατευθύνοντας την προσοχή σας προς αυτούς και το πώς νιώθουν, είναι πιθανό να τους ηρεμήσετε.

5. Όταν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, καλύτερα να μην λες τίποτα. Ένα από τα δύο πράγματα θα συμβεί εδώ- είτε θα ζητήσουν συγγνώμη, είτε θα πουν κάτι επίσης αγενές. Απομακρυνθείτε, αν η απάντησή τους είναι η τελευταία.

6. Θα πρέπει πραγματικά να ξανασκεφτείς τον τρόπο που μου μιλάς. Αν και αυτό είναι άμεσο, δεν είναι συγκρουσιακό. Και δεν μπορούν να πουν πολλά σε αυτό, εκτός από το να προσαρμόσουν τον τρόπο που σου μιλάνε. Τουλάχιστον θα τους κάνεις να σκεφτούν για μία στιγμή το πως συμπεριφέρονται.

7. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Επίτρεψε τους να προσαρμόσουν τη στάση τους, προσφέροντάς τους ένα restart. Και αν συνεχίσουν να διατηρούν την αγενή στάση τους, βάλε τα όριά σου και φύγε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντεκα γρήγοροι τρόποι για να πεις «όχι» σε κάτι ευγενικά. Και να εστιάσεις μόνο σε αυτά που θες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 7 =