αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπτά τρόποι -τους οποίους δεν γνώριζες μέχρι τώρα- για να ψάξεις πληροφορίες στο ίντερνετ

Επτά τρόποι -τους οποίους δεν γνώριζες μέχρι τώρα- για να ψάξεις πληροφορίες στο ίντερνετ

Η Google είναι η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείς περισσότερο από κάθε άλλη. Όμως, κάποιες φορές δε βρίσκεις αυτό που ψάχνεις ακριβώς.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τη μηχανή αναζήτησης της Google πολύ απλά. Γράφουμε ακριβώς αυτό που ψάχνουμε, και το πατάμε.

Αλλά υπάρχουν και τρόποι για να βρεις πιο σύνθετα πράγματα, ή κάτι πολύ συγκεκριμένο που δεν το θυμάσαι! Πώς γίνεται, όμως, αυτό;

1. Βάλε το «ή»

Αν θέλεις να δεις δύο πράγματα διαφορετικά μπορείς να βάλεις ανάμεσά τους τη λέξη «ή». Έτσι, δε θα χρειαστεί να κάνεις διαφορετικές αναζητήσεις και θα έχεις ότι ακριβώς χρειάζεσαι!

2. Χρησιμοποίησε συνώνυμα

Αν κάνεις αναζήτηση για ένα θέμα και δεν μπορείς να βρεις τη λέξη ακριβώς που ζητάς, μπορείς να βάλεις μία παρόμοια με το σύμβολο «~» μπροστά. Έτσι, η μηχανή αναζήτησης θα ψάξει για το θέμα και όχι για τη συγκεκριμένη λέξη!

3. Κάνε αναζήτηση από ιστοσελίδες

Δεν εννοούμε να πατήσεις το θέμα που ψάχνεις. Μπορείς να γράψεις στο κουτί της αναζήτησης το όνομα της ιστοσελίδας και μετά το θέμα που θέλεις να σου βγάλει. Και έτσι, η Google θα σου προσφέρει όλα τα αποτελέσματα που έχουν σχέση με το θέμα σου και την ιστοσελίδα αυτή!

4. Βάλε αστερίσκο «*»

Όταν δεν μπορείς να θυμηθείς μία λέξη κλειδί σε μία φράση, ή σε κάποιον τίτλο τότε βάλε το σύμβολο αυτό! Δε χρειάζεται να παιδεύεσαι και να σπαταλάς χρόνο. Η Google έχει προνοήσει για σένα.

5. Τι κάνεις όταν λείπουν πολλές λέξεις

Ψάχνεις μία φράση, ή τον τίτλο μίας ταινίας, ή τον τίτλο ενός τραγουδιού και δε θυμάσαι ακριβώς πώς είναι. Θυμάσαι κάποιες λέξεις! Μπορείς να γράψεις στη μηχανή αναζήτησης την πρώτη και την τελευταία λέξη και στο ενδιάμεσο να βάλει το «AROUND + (αριθμός λέξεων που λείπουν)». Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

6. Χρησιμοποίησε χρονικό πλαίσιο

Θέλεις να βρεις πράγματα που έγιναν μία συγκεκριμένη περίοδο. Ας πούμε για τη ζωή ενός διάσημου ηθοποιού ή τραγουδιστή. Αλλά δε θέλεις να σου βγάλει τα τελευταία νέα και τα πιο πρόσφατα άρθρα. Οπότε γράψε το όνομα και περιόρισέ το με χρονολογίες!

7. Ψάχνεις ένα συγκεκριμένο άρθρο ή URL

Αυτό είναι πιο απλό από όσο νομίζεις! Θυμάσαι με τι είχε να κάνει το άρθρο, και για να μην ψάχνεις ατελείωτες ώρες στο ιστορικό αναζήτησης, απλά γράφεις «intitle:» και τη λέξη που ψάχνεις! Απλό και πολύ εύχρηστο!

Πηγή: neolaia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − five =