αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι επιχειρηματίες «γεμίζουν μπαταρίες» κάθε Σαββατοκύριακο

Επτά τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι επιχειρηματίες «γεμίζουν μπαταρίες» κάθε Σαββατοκύριακο

Αν είσαι επιχειρηματίας ή startupper, πιθανότατα έχει ήδη χρειαστεί να δουλέψεις κάποιο Σαββατοκύριακο. ‘Η πολλά Σαββατοκύριακα. ‘Η ακόμα χειρότερα: Κάθε Σαββατοκύριακο. Μπορεί όλα αυτά τα σενάρια να μοιάζουν κάπως μακρινά στο μυαλό των περισσότερων εργαζομένων, όμως στην ζωή ενός επιχειρηματία είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι business experts που λένε ότι το να είσαι συνεχώς «στο κόκκινο» δεν θα σε οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Οι στιγμές ξεκούρασης είναι σημαντικές μέσα σε έναν «μαραθώνιο». Αν προσπαθήσεις να δουλεύεις κάθε ημέρα, όλη ημέρα, είναι πιθανό σύντομα να φτάσεις στο burnout.

Αυτούς τους προβληματισμούς σημειώνει σε άρθρο του το αμερικανικό Success.com. Και παράλληλα παραθέτει 7 τρόπους με τους οποίους οι πετυχημένοι επιχειρηματίες «γεμίζουν μπαταρίες» κάθε Σαββατοκύριακο. Είναι μερικές δραστηριότητες εκτός δουλειάς, που θα σε βοηθήσουν να ξεκουραστείς, να «καθαρίσεις» το μυαλό σου, και να περάσεις χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα.

Μήπως να βάλεις κάποιες από αυτές τις συνήθειες και στο δικό σου πρόγραμμα;

1# Ύπνος. Απαραίτητο. Δεν είναι τυχαίο που πλέον μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο Jeff Bezos ή η Arianna Huffington μιλούν για τη σημασία του καλού ύπνου. Εάν προσπαθείτε να χτίσετε μια επιχείρηση, το να μην κοιμάστε αρκετά, θα σας «σαμποτάρει» μακροπρόθεσμα. Γιατί; Ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά αν δεν ξεκουράζεται. ΟΚ, πιθανότατα χωρίς καλό ύπνο θα μπορείτε να στέλνετε πολλά emails, αλλά δεν θα είστε τόσο καινοτόμοι, ούτε θα μπορείτε να αποδώσετε στο υψηλότερο επίπεδο.

2# Χρόνος με φίλους και οικογένεια. Πέρνα χρόνο με εκείνους που δεν πρόλαβες μέσα στην εβδομάδα. «Η σύνδεση με τους αγαπημένους σας σε συναισθηματικό επίπεδο απαιτεί από εσάς να έχετε πρόσβαση σε διαφορετικό μέρος του εγκεφάλου σας. Η κοινωνικοποίηση και η αγάπη είναι σημαντική ‘τροφή’ για τη δημιουργική σας διαδικασία» σημειώνει το Success.com.

3# Διάβασε κάτι που δεν έχει σχέση με την δουλειά. Είπαμε, πρέπει για λίγο να ξεφύγεις από την δουλειά. Μπορείς να διαβάσεις, για παράδειγμα, ένα μυθιστόρημα ή να ακούσεις ένα podcast. ‘Η να εξερευνήσεις websites με ενδιαφέρουσες πληροφορίες που όμως δεν σχετίζονται με την δουλειά σου. Αυτή η δραστηριότητα φωτίζει μέρη του εγκεφάλου μας που συχνά δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς.

4# Άθληση. Θα σου δώσει ενέργεια. Πρέπει σίγουρα να την εντάξεις στο πρόγραμμα σου. Δεν χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο ή να κάνεις ένα αυστηρό μάθημα γυμναστικής. Κάνε μια βόλτα. ‘Η βρες ένα χόμπι που μπορεί να σου προσφέρει μια σωματική άσκηση.

5# Μαγείρεψε ένα γεύμα. Όπως και η άθληση, έτσι και το φαγητό είναι ‘καύσιμο’ για το σώμα και συμβάλλει στην αύξηση της ενέργειας. Είναι επίσης μια δημιουργική προσπάθεια! Μαγείρεψε κάτι μόνος ή μαζί με φίλους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγεις από όλες τις οθόνες και να δημιουργήσεις κάτι με τους ανθρώπους που αγαπάς.

6# Βρες χρόνο να σκεφτείς. Είναι πιθανό να πέρασες μια έντονη εργάσιμη εβδομάδα. Για αυτό είναι χρήσιμο να βρίσκεις λίγο χρόνο το ΣΚ για να κάτσεις μόνος σου και να σκεφτείς, μακριά από τις «φωνές» ή την πίεση των άλλων. «Είναι ζωτικής σημασίας για εσάς να αφιερώνετε χρόνο σε αυτό κάθε εβδομάδα, και να εστιάσετε ξανά στον εαυτό σας. Κάτι που επηρεάζει τον τρόπο που παίρνεις αποφάσεις», λέει το Success.com.

7# Μην κάνεις τίποτα. Κάτσε κάπου ήσυχα και απλά μην κάνεις τίποτα. Ο εγκέφαλός σας πρέπει να ξεκουραστεί, για να επεξεργαστεί ό,τι έχετε κάνει όλη την εβδομάδα. Δεν μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες ιδέες, εάν το κεφάλι σας είναι πάντα γεμάτο ”βουητό” και δεν δημιουργείτε αρκετό χώρο για να εμφανιστεί κάτι νέο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =