αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρόποι για να γίνεσαι εξυπνότερος κάθε εβδομάδα

Επτά τρόποι για να γίνεσαι εξυπνότερος κάθε εβδομάδα

Για να γίνεις πετυχημένος στον business κόσμο, χρειάζεσαι εύκαμπτο μυαλό, να δρας άμεσα μπροστά στα προβλήματα και να κατανοείς όσα γίνονται γύρω σου. Με απλά λόγια, το αν θα πετύχεις ή όχι, συχνά καθορίζεται από το πόσο έξυπνος είσαι.

Με την κατάλληλη εξάσκηση, ο καθένας μπορεί να αυξήσει τις γνώσεις του, την ευφυΐα του, και να μάθει νέα skills. Το αμερικανικό Entrepreneur.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή θα δεις 7 τρόπους για να γίνεσαι πιο έξυπνος κάθε εβδομάδα.

1# Πέρνα χρόνο διαβάζοντας κάθε ημέρα. Είναι μια συνήθεια που έχουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Βάλε το διάβασμα μέσα στο πρόγραμμα σου. Έτσι θα αποκτάς συνεχώς νέες γνώσεις και θα διευρύνεις την δημιουργικότητα σου. Ενώ παράλληλα θα «καθαρίζεις» το μυαλό σου.

2# Εστίασε στην βαθύτερη κατανόηση. Για να γίνεις εξυπνότερος, δεν χρειάζεται απλώς να απορροφάς πληροφορίες – η αληθινή σοφία προέρχεται από την βαθιά κατανόηση ενός θέματος. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ξεπερνούν συνεχώς όλους τους άλλους, επειδή είναι σε θέση να μάθουν γρήγορα νέες δεξιότητες, να προσαρμοστούν στις αλλαγές και να εργαστούν τόσο σε συνεργασία όσο και μόνοι.

3# Κάνε ερωτήσεις και ζήτα διευκρινήσεις. Η ερώτηση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να γίνει πιο έξυπνος. Η καινοτομία αρχίζει πάντα με ερωτήσεις και περιέργεια. Θα πρέπει να ρωτάς διορατικές ερωτήσεις που εξετάζουν την εγκυρότητα των παραδοχών, αναλύουν τη λογική και προσπαθούν να εξηγήσουν το άγνωστο.

4# Διαφοροποίησε την ημέρα σου. Ένας επίσης καλός τρόπος για να γίνεις πιο έξυπνος, είναι να «γυμνάζεις» διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου σου. Κάνε διαφορετικές δραστηριότητες κάθε ημέρα και μην «βαλτώνεις» σε μια ρουτίνα. Κάνε μικρές ή μεγάλε αλλαγές στην καθημερινότητα σου. ‘Η εφάρμοσε μια καινοτομία.

5# Δες πάλι τις πληροφορίες που γνωρίζεις. Δεν αρκεί απλά να μαθαίνεις νέα πράγματα. Πρέπει να τα «διαβάζεις» ξανά και ξανά, έτσι ώστε να αποτυπωθούν στην μνήμη σου. Μόλις κάνεις μια έρευνα ή μόλις εξετάζεις ένα νέο θέμα, κράτα σημειώσεις. Και διάβασε τες πάλι στην συνέχεια.

6# Κατέγραψε τις ιδέες σου. Το έχουμε ξανά πει και εδώ στο It’s Poosible. Οι ιδέες μπορούν να προκύψουν παντού. Και δεν γίνεται να τις φορτώνεις όλες… στην μνήμη σου. Μετά δεν θα τις θυμάσαι. Μόλις προκύπτει μια ιδέα, γράψε την. Ετσι θα την αναλύσεις στην συνέχεια, όταν έχεις χρόνο.

7# Άφησε τον εαυτό σου να αλλάξει. Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, μερικές φορές κρατούμε τον εαυτό μας πίσω. Υπάρχουν φορές που ακόμη και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι επιτρέπουν στον εαυτό τους να δεσμευτεί σε ξεπερασμένες ή λανθασμένες ιδέες και τρόπους σκέψης. Για να γίνετε πραγματικά έξυπνοι, πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να κάνει λάθη, να αναλάβει ρίσκα και να μάθει νέα πράγματα. Στο τέλος ίσως χρειαστεί να αλλάξεις την οπτική σου πάνω σε κάποιο θέμα. Και θα γίνεις καλύτερος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 2 =