αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρόποι για να βγάλεις χρήματα online

Επτά τρόποι για να βγάλεις χρήματα online

Αν έχεις μπει σε αυτό το άρθρο, μάλλον ψάχνεις τρόπους για να βγάλεις χρήματα online, ακόμα και παράλληλα με την κανονική δουλειά σου. Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει λοιπόν. Σε αυτή θα δεις συνολικά 7 τρόπους για να βγάλεις χρήματα, με βασικό εργαλείο το laptop σου. Μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου.

1# Ξεκίνα ένα website. Δεν θα μπορούσαμε ξεκινήσουμε αυτή την λίστα με κάτι άλλο. Αφού και το It’s Possible είναι ένα τέτοιο site που ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός σπιτιού και πλέον είναι ένα επαγγελματικό project. Μπορείς να ξεκινήσεις ένα website με λίγα χρήματα. Και σιγά- σιγά να χτίσεις το κοινό σου, με στόχο να βρεις έσοδα. Φυσικα για να πετύχεις κάτι τέτοιο χρειάζεται δουλειά και συνεχής παραγωγή περιεχομένου.

2# Πούλα παλιές δραχμές. Αν έχεις παλιά κέρματα δραχμών σε κάποιο συρτάρι σου, ίσως μπορείς να βγάλεις κάποια ανέλπιστα χρήματα. Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για τα παλιά κέρματα δραχμών πωλούνται ως 30.000 ευρώ σε online marketplaces. Φυσικά δεν χρειάζεται απαραίτητα να στοχεύσεις… τόσο ψηλά. Μπορείς να προσπαθήσεις να πουλήσεις κέρματα και σε χαμηλότερες τιμές.

3# Πώληση φωτογραφιών online. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Υπάρχουν πλέον πολλά websites (δες εδώ μια σχετική λίστα) που σου επιτρέπουν να «ανεβάσεις» τις φωτογραφίες σου, και στην συνέχεια να πληρωθείς ανάλογα με τις πωλήσεις (downloads) που θα πετύχει η κάθε μια. Μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και με το κινητό σου, αν έχει μια αξιοπρεπή κάμερα. Ακόμα καλύτερα αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή.

4# Γίνε δημιουργός περιεχομένου. Μπορεί να είναι ένα Instagram προφίλ, ένα κανάλι στο YouTube, live streamings ή ένα δικό σου blog. Χτίσε το δικό σου κοινό και σε βάθος χρόνου έχεις πιθανότητες να βρεις έσοδα μέσα από διαφημιστικές συμφωνίες. Τσέκαρε και μια παλαιότερη συνέντευξη του It’s Possible που θα σε βοηθήσει: Τα πρακτικά tips που δίνει η travel blogger Μαρία Κόφου, για να ξεκινήσεις ένα project περιεχομένου από το δωμάτιο σου.

5# Online μαθήματα. Ένα πράγμα για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει. Αν γνωρίζεις κάποιες ξένες γλώσσες, κάποια skills ή έχεις άλλες γνώσεις που μπορείς να μοιραστείς με άλλους ανθρώπους, τότε μπορείς να κάνεις online μαθήματα και να έχεις ένα εισόδημα από αυτά. Δουλεύοντας από το σπίτι σου, με μόνο εργαλείο το laptop σου. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να δικτυωθείς και να βρεις «μαθητές» ακόμα και από την άλλη άκρη της Γης.

6# Chat support. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το chat box που πετάγεται σε πολλά εταιρικά sites, και σε ρωτάει: «Μπορώ να βοηθήσω σε κάτι;». Ανάλογα με την εταιρία, ίσως χρειαστείς και μια μικρή εκπαίδευση και ενημέρωση, πριν ξεκινήσεις. Μπορείς να αναζητήσεις μια τέτοια δουλειά μέσα από τα sites FlexJobs, Glassdoor, Monster, ZipRecruiter, CareerBuilder και Indeed. Βάζοντας στην αναζήτηση κάτι σαν “chat agent,” “chat support” ή “chat representative”.

7# Μεταφραστής. Υπάρχουν πολλές ιντερνετικές πλατφόρμες, websites και εταιρίες που αναζητούν ανθρώπους για να μεταφράσουν κείμενα. Μπορείς να είσαι ένας από αυτούς. Αρκεί φυσικά να γνωρίζεις ξένες γλώσσες. Συνήθως τέτοιες συνεργασίες περιλαμβάνουν πληρωμή «με το κομμάτι». Και δεν έχει σημασία από ποια τοποθεσία κάνεις τις μεταφράσεις σου. Αρκεί να είναι καλές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =