αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρόποι για να ανοίξεις ένα νέο «κεφάλαιο» στη ζωή σου. Και μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα

Επτά τρόποι για να ανοίξεις ένα νέο «κεφάλαιο» στη ζωή σου. Και μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα

Όταν σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε σαρωτικές αλλαγές στη ζωή μας, συνήθως το έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι μακρινό. Βέβαια, αν αφήσεις υπερβολικά μεγάλο διάστημα να παρέλθει (ακόμα και χρόνια), μετά μάλλον θα σκέφτεσαι ότι «είναι πολύ αργά» για να αλλάξεις κάτι. Δεν θα πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει ένα restart. Άλλωστε, όπως έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible, η ζωή μας σε μεγάλο βαθμό, είναι μια «συνήθεια», την οποία δύσκολα αλλάζουμε.

Αντί να κολλήσεις στην ίδια ρουτίνα, μπορείς να εφαρμόσεις μερικούς τρόπους έτσι ώστε να ανοίξεις ένα νέο «κεφάλαιο» στην ζωή σου. Και μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα. Το Thrive Global παρουσιάζει 7 συγκεκριμένους τρόπους για να πετύχεις την μεγάλη αλλαγή. Αρκετά από αυτά τα tips, τα έχουν δώσει πετυχημένοι άνθρωποι. Μάλλον κάτι θα ξέρουν.

1# Σκέψου το μέλλον: Για να γίνεις η εκδοχή του εαυτού σου που θέλεις, πρέπει πρώτα να την «σκιαγραφήσεις». Όπως έχει πει ο Peter Bregman, CEO και leadership expert στο Harvard Business Review, «πρέπει να αφιερώνεις χρόνο για το μέλλον σου, ακόμα κι αν στο παρόν έχεις να κάνεις σημαντικά πράγματα». Ακόμα κι αν δεν έχεις άμεσα αποτελέσματα από τα σχέδια που κάνεις. Αν θέλεις π.χ. να φτιάξεις μια σπουδαία επιχείρηση δεν θα γίνει μέσα σε μια νύχτα. Αντί να περιμένεις την μεγάλη αλλαγή, ξεκίνα να την οργανώνεις βήμα- βήμα, τώρα.

2# Σχεδίασε την ζωή σου γύρω από την ευτυχία: Αυτό ακούγεται πολύ αφηρημένο. Το tip εδώ είναι να γράφεις σε ένα σημειωματάριο, τι ακριβώς σημαίνει ευτυχία για εσένα. Γράψε τις στιγμές στις οποίες ήσουν χαρούμενος. Τι σε έκανε χαρούμενο και πως. Σιγά- σιγά, θα μπορέσεις να ενσωματώσεις τις κατάλληλες συνήθειες στην καθημερινότητα σου. Και όλα θα γίνουν καλύτερα.

3# Μην ποντάρεις σε ένα «πεθαμένο» άλογο: «Δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα», είχε πει κάποτε ο Albert Einstein. Και είχε δίκιο. Αν κάποιο πλάνο σου δεν λειτουργεί, άλλαξε το. Δεν σημαίνει ότι απέτυχες. Σημαίνει ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις τι δεν πάει καλά, και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.

4# Κάνε διακοπές ή τουλάχιστον 10 λεπτά διάλειμμα από τις οθόνες σου: Αν μπορείς, κάνε διακοπές. Θα φορτίσεις τις «μπαταρίες» σου, θα χαλαρώσεις και θα καθαρίσεις το μυαλό σου. Στην συνέχεια θα επιστρέψεις πολύ πιο έτοιμος για σαρωτικές αλλαγές. Αν δεν μπορείς να πας στην Κόστα Ρίκα σήμερα, δεν πειράζει. Μελέτη του Cornell University έχει δείξει ότι ακόμα και ένα μικρό διάλειμμα από τις οθόνες, μπορεί να σε κάνει 13% ακριβέστερο στην δουλειά σου, αμέσως μετά.

5# Είσαι τόσο καλός, όσο οι άνθρωποι γύρω σου: Θυμάσαι όταν ήσουν στο γυμνάσιο και οι γονείς σου, σου έλεγαν να μην κάνεις παρέα με «κακά παιδιά»; Μάλλον είχαν δίκιο. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά. Θυμήσου και την άποψη του business γκουρού Tim Ferriss, που έλεγε ότι είμαστε ο μέσος όρος των 5 καλύτερων φίλων μας. Βρες λοιπόν τους σωστούς ανθρώπους σήμερα.

6# Πες «όχι» σε κάποια πράγματα: Μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα. Και μην υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου. Εστίασε στα πράγματα που μπορείς να κάνεις, και ίσως χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια για τα υπόλοιπα. Πες «όχι» σε πράγματα που δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κάνεις. Πες «όχι» και στους αντιπερισπασμούς.

7# Κάνε τον εαυτό σου να φοβηθεί, κάθε ημέρα: «Κάνε κάθε ημέρα ένα πράγμα που σε φοβίζει», είχε πει πριν πολλά χρόνια η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Eleanor Roosevelt. Παρόλο που μπορεί να σε τρομοκρατεί μια τέτοια τακτική, σκέψου ότι μόνο αν βγεις από την «ζώνη άνεσης» σου, θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Ακόμα κι αν κάτι σε φοβίζει, κάνε το με σκοπό να πετύχεις έναν σπουδαίο στόχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =