αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τοξικές συνήθειες που πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου σήμερα

Επτά τοξικές συνήθειες που πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου σήμερα

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να σε παρασύρουν, να σε κρατούν πίσω και να σου δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. Είτε εκδηλώνονται από εσένα- είτε ακόμα και από άλλα πρόσωπα στον στενό κύκλο σου. Αυτές οι συμπεριφορές μπορούν δικαίως να χαρακτηριστούν τοξικές λόγω της αρνητικής τους επίδρασης στην ψυχική υγεία και ευημερία σου.

Έχουν τη δύναμη να ρουφούν τη χαρά από μέσα σου και να την αντικαθιστούν με άγχος, θυμό, θλίψη και άλλα ανεπιθύμητα συναισθήματα. Και εδώ είναι το point: Πρέπει να απεμπλακείς από αυτές τις τοξικές συμπεριφορές, και αμέσως θα δεις αλλαγή στον τρόπο που βλέπεις και αλληλεπιδράς με τον κόσμο γύρω σου.

Δες τώρα 7 τοξικές συνήθειες που πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου:

1# Είσαι χειριστικός προς τους άλλους. Η χειραγώγηση δεν είναι ποτέ ένα ευχάριστο πράγμα και, όταν την φτάσουμε στα άκρα, μπορεί να καταστρέψει τον εαυτό ενός ατόμου. Από την άλλη οπτική γωνία, μπορεί να φαίνεται ότι μπορείτε να πάρετε περισσότερα εκμεταλλευόμενοι τους άλλους, αλλά αυτό δεν θα σε οδηγήσει εκεί που θες τελικά. Ο χειρισμός των άλλων δεν μπορεί ποτέ να προσφέρει την εσωτερική ολοκλήρωση που επιθυμείτε επειδή τα «κέρδη» σας θα είναι… μολυσμένα από τη θλίψη και τη δυστυχία που προκαλείτε.

2# Λες ψέμματα. Όλοι οι τύποι των ανθρωπίνων σχέσεων, σε κάποιο βαθμό, βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, γι ‘αυτό και το ψέμα είναι ικανό να τα καταστρέψει όλα. Η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά είναι γενικά η καλύτερη επιλογή για τη μακροπρόθεσμη υγεία και ευτυχία σας. Ακόμα κι αν η αλήθεια είναι σκληρή, είναι καλύτερη από το να ζεις σε ένα ψέμα ή να το ανακαλύψεις αργότερα. Μη λες ψέματα στους άλλους. Ούτε στον εαυτό σου.

3# Θεωρείς ότι… κάτι σου χρωστάει η ζωή. Κανείς δεν σου χρωστά τίποτα. Και όσο μένεις κολλημένος σε μία τέτοια πεποίθηση, δεν θα φτάσεις σε σπουδαία αποτελέσματα. Μπορεί να θέλετε να έχετε περισσότερα χρήματα, καλύτερες συνθήκες ζωής και πιο πλούσιες εμπειρίες, αλλά θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για αυτά. Όπως λέει ο μετανάστης που έγινε δισεκατομμυριούχος, Robert Herjavec, η ζωή δεν σου χρωστάει τίποτα. Το μόνο που έχεις είναι μια ευκαιρία.

4# Αναζητάς συνεχώς την προσοχή των άλλων. Αν αφήσεις τον έπαινο και τα likes των άλλων να αποτελέσουν τη βάση της αυτοεκτίμησής σου, θα νιώθεις εντελώς «κενός» όταν δεν τραβάς αυτή την προσοχή. Η ανάγκη σου να είσαι στο επίκεντρο των πραγμάτων θα γίνει αχόρταγη και θα καταλήξεις σε όλο και μεγαλύτερες προσπάθειες για να πάρεις αυτό που επιθυμείς.

5# Κάνεις το «θύμα». Μια συμπεριφορά που βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα. Αν είσαι αυτός που μόνιμα παραπονιέται ότι «δεν του δίνονται ευκαιρίες» και γκρινιάζεις για σχεδόν όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, μάντεψε: Η γκρίνια μάλλον δεν θα λύσει τα προβλήματα. Πρέπει να δράσεις.

6# Δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει λάθη.Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και μερικές εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων, δημιουργήθηκαν κατά λάθος . Ο βηματοδότης, ο φούρνος μικροκυμάτων, ακόμη και η πενικιλίνη είναι μεταξύ αυτών. Η τελειομανία, είναι ωραία να υποδηλώνεται στο βιογραφικό σας σημείωμα, όμως δεν μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους στην πραγματική σας ζωή. Πολλοί αναλώνουν χρόνο, ενέργεια και χρήμα, για να πετύχουν ένα ιδανικό αποτέλεσμα που στην ουσία δεν υπάρχει. Όσο δυνατή είναι αυτή η προσπάθεια, τόσο πιο απότομη γίνεται η προσγείωση στην πραγματικότητα. Διότι ακόμα και το παραμικρό λάθος, μπορεί να σας οδηγήσει σε άγχος, διατροφικές διαταραχές και άλλα προβλήματα υγείας. Το να μην είστε τέλειοι δεν είναι κάτι κακό, αλλά εντελώς ανθρώπινο.

7# Ζεις στο παρελθόν. Το να σκέφτεται κανείς το παρελθόν ή το μέλλον δεν τον κάνει απαραίτητα δυστυχισμένο, αλλά είναι καλύτερο να αποφύγουμε να κολλήσουμε εκεί. Η εμμονή με το παρελθόν, δείχνει συνήθως ότι υπάρχουν κάποια άλυτα ζητήματα που συνεχίζουν να σας βαραίνουν. Ενώ αν εστιάζετε εξ ολοκλήρου στο μέλλον, σημαίνει ότι ίσως έχετε πρόβλημα με το άγχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 8 =