αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά συμβουλές για να μην πέφτεις ψυχολογικά όταν ψάχνεις για δουλειά. Και θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στον στόχο σου

Επτά συμβουλές για να μην πέφτεις ψυχολογικά όταν ψάχνεις για δουλειά. Και θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στον στόχο σου

Προσπαθείς να βρεις μία καινούργια δουλειά, ωστόσο δυσκολεύεσαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Σημαίνει ότι τώρα πρέπει να δουλέψεις περισσότερο από ποτέ. Μάθε πώς μπορείς να μείνεις προσηλωμένος στον στόχο σου και να διατηρείς το κίνητρό σου κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας.

Σκέψου το μέλλον

Θέλεις να μείνεις κολλημένος στο παρελθόν σκεπτόμενος “τι θα μπορούσα να κάνω”; Μάλλον όχι. Γι΄αυτό εστίασε στο μέλλον και στο τι θέλεις να κάνεις. Έτσι μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι τρόπους για να κερδίσεις χρήματα, αλλά και πώς μπορείς να βρεις την επόμενή σου δουλειά. Και πίστεψέ με, αν σκέφτεσαι το μέλλον και όχι τα λάθη του παρελθόντος, θα το κάνεις πολύ πιο γρήγορα.

Ζήτησε την κατανόηση της οικογένειας και των φίλων σου

Το διάστημα που δεν έχεις δουλειά, δεν επηρεάζει μόνο εσένα, αλλά και όλη την οικογένειά σου. Αντί λοιπόν να περνάς μόνος σου όλο αυτό, ζήτησε τη βοήθεια και την κατανόηση των φίλων και των μελών της οικογένειάς σου. Διαφορετικά, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τους πληγώσεις με την πιθανή κακή διάθεση και συμπεριφορά σου. Η ομάδα υποστήριξής σου θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις αυτή την δύσκολη περίοδο και θα σου δώσει δύναμη να προχωρήσεις. Να θυμάσαι ότι πρέπει να μοιράζεσαι τα προβλήματά σου και να αφήνεις τους γύρω σου να σε βοηθούν.

Διατήρησε την αισιοδοξία σου

Σίγουρα αντιμετωπίζεις μία δύσκολη περίοδο. Όμως μην αφήνεις την όλη διαδικασία να επηρεάζει την ψυχολογία σου. Διατήρησε την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή σου και συνέχισε την αναζήτηση εργασίας.

Μην σταματάς να ψάχνεις δουλειά

Αν πιστεύεις ότι το χρειάζεσαι μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα 1-2 εβδομάδων για να μπορέσεις να χαλαρώσεις. Πρόσεξε όμως μην επαναπαυτείς γιατί μετά θα είναι δύσκολο να επανανέλθεις στην ενταντική αναζήτηση εργασίας.

Φτιάξε το βιογραφικό σου

Προτού αρχίσεις το ψάξιμο, πρέπει να φτιάξεις το βιογραφικό σου για να βελτιώσεις περισσότερο το προϊόν: εσένα. Γράψε για την πιο πρόσφατη θέση εργασίας σου και διόρθωσε τα προσόντα και διαμόρφωσε το βιογραφικό σου έτσι ώστε να ταιριάζει στη νέα δουλειά που ψάχνεις. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με το profile σου στο LinkedIn, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό, καθώς σου προσδίδει κύρος και αξιοπιστία. Ο συνδυασμός αυτός θα σε βοηθήσει να βρεις πιο γρήγορα δουλειά.

Χρησιμοποίησε το επαγγελματικό σου δίκτυο

Το επαγγελματικό σου δίκτυο μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά στην αναζήτηση μίας δουλειάς. Πολλές φορές αντί να δημοσιευθεί μία αγγελία σε ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, οι νέες θέσεις που προκύπτουν καλύπτονται από το δίκτυο των γνωστών σου. Όσο περισσότερα άτομα ξέρουν ότι ψάχνεις δουλειά, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις να βρεις. Γι΄αυτό επικοινώνησε με φίλους και γνωστούς και πες τους ότι ψάχνεις για δουλειά. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε βοηθήσει.

Κάνε follow up

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, που οι περισσότεροι παραλείπουν. Αφού φτιάξεις το βιογραφικό σου, συμπληρώσεις την αίτησή σου και πας για συνέντευξη, μην ξεχάσεις να κάνεις follow up. Στείλε ένα email και ευχαρίστησε τους για τον χρόνο που σου διέθεσαν. Μην ξεχάσεις να γράψεις ότι παραμένεις στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση. Αυτή η κίνηση κάνει τον συνεντευξιαστή να καταλάβει ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για αυτή τη θέση.

Είναι πολύ σημαντικό να μην χάνεις το κίνητρό σου, όσο ψάχνεις για δουλειά. Σίγουρα δεν είναι μία εύκολη περίοδος, αλλά αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρεις. Στο χέρι σου είναι!

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =