αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπτά συμβουλές για «αρχάριους» ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν φθηνά ταξίδια

Επτά συμβουλές για «αρχάριους» ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν φθηνά ταξίδια

Ακόμα και μετά από την οργάνωση πολλών ταξιδιών, πάντοτε θα υπάρχουν λεπτομέρειες που απαιτούν προσοχή για την επίτευξη διακοπών με χαμηλό προϋπολογισμό.

Ακολουθούν επτά συμβουλές του CNN Greece για «αρχάριους» ταξιδευτές, που -κατά κανόνα- μπορούν να προστατεύσουν την τσέπη του καταναλωτή, αλλά και να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για τον επόμενο προορισμό του.

Αεροπορικά εισιτήρια

Ένα οικονομικό ταξίδι ξεκινάει, κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια στη χαμηλότερη τιμή. Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που εντοπίζουν και συγκρίνουν τις προσφορές των αεροπορικών εταιρειών, διευκολύνοντας την αναζήτηση των οικονομικότερων διαθέσιμων θέσεων για διάφορους προορισμούς. Η συστηματική αναζήτηση και η χρήση υπηρεσιών έγκαιρης ενημέρωσης των αεροπορικών «ευκαιριών», που προκύπτουν κατά καιρούς, είναι το Α και το Ω για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού χαμηλού budget.

Εναλλακτική μετακίνηση

Σε περίπτωση που ο χρόνος δεν αποτελεί εμπόδιο για την οργάνωση ενός επικείμενου ταξιδιού, τότε μία αρκετά εναλλακτική και οικονομική λύση, είναι η μετακίνηση με τρένο, καθώς υπάρχουν αρκετά δρομολόγια που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Ωστόσο, ο οικονομικότερος τρόπος για να ταξιδέψει κάποιος στο εξωτερικό, μετά από το τρένο, είναι σίγουρα το λεωφορείο, καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ανέσεις και τις υπηρεσίες των υπόλοιπων μεταφορικών μέσων.

Off season

Μπορεί τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, αλλά και η περίοδος του καλοκαιριού να είναι οι περίοδοι που προδιαθέτουν για ολιγοήμερες αποδράσεις, ωστόσο οι τιμές, τόσο των αεροπορικών εισιτηρίων, όσο και των δωματίων στα ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλότερες, καθώς η αυξημένη ζήτηση ευνοεί και τις επιπλέον χρεώσεις. Το κόστος των off season κρατήσεων, όμως, παρατηρείται αρκετά μειωμένο σε σχέση με τις υπόλοιπες περιόδους, ιδίως στις αρχές του φθινοπώρου και τους πρώτους μήνες της άνοιξης.

Διαμονή

Αν τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια είναι το Α για την οργάνωση ενός ταξιδιού χαμηλού κόστους, τότε η διαμονή είναι το Ω. Συνήθως, οι περισσότεροι τουρίστες, επιλέγουν ξενοδοχεία και ιδιόκτητα δωμάτια μέσα ή γύρω από το κέντρο μιας πόλης, τα οποία κοστίζουν αρκετά ευρώ ανά διανυκτέρευση. Κάνοντας, όμως, μια καλή έρευνα αγοράς πιο έξω από το κέντρο, σε  γειτονιές που διαθέτουν αρκετές συγκοινωνίες, τότε το κόστος της διαμονής μπορεί να μειωθεί έως και 50%, χωρίς να σημαίνει ότι η διανυκτέρευση θα γίνει σε κάποιο hostel.

Κάρτες συγκοινωνιών και μουσείων

Παράλληλα, η καλή προετοιμασία για ένα ταξίδι στο εξωτερικό από τις… κάρτες συγκοινωνιών και μουσείων φαίνεται. Κλείνοντας διαδικτυακά τα εισιτήρια για τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες σε μια πόλη του εξωτερικού συμβάλλει στην εξοικονόμηση πολλών ευρώ, καθώς το κόστος της έκδοσής τους από τα γκισέ στους σταθμούς είναι πάντοτε «τσιμπημένο», ενώ σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις συμφέρει η αγορά εβδομαδιαίας κάρτας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το ίδιο ισχύει και για πολλά ακόμα αξιοθέατα και μουσεία.

Αναλήψεις και συνάλλαγμα

Τέλος, ο ταξιδιώτης θα πρέπει να προνοήσει να έχει μαζί του περισσότερα χρήματα από εκείνα που υπολογίζει ότι θα χρειαστεί, προκειμένου να αποφύγει τις επιπλέον τραπεζικές χρεώσεις από αναλήψεις των ΑΤΜ. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που θα πρέπει να κινηθούν με συνάλλαγμα, καθώς η επίτευξη της πιο συμφέρουσας ισοτιμίας θέλει συστηματικό έλεγχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + fifteen =