αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά συμβουλές από έναν άνθρωπο που έγινε εκατομμυριούχος στα 35 του

Επτά συμβουλές από έναν άνθρωπο που έγινε εκατομμυριούχος στα 35 του

Πως είναι, άραγε, να γίνεσαι πολύ πλούσιος νωρίς στη ζωή σου; Ο Steve Adcock τα κατάφερε. Όπως σημειώνει το αμερικανικό grow, έγινε εκατομμυριούχος στα 35 του, παραιτήθηκε από τη δουλειά του, και έκτοτε γράφει ως financial expert στο εξειδικευμένο blog του. Παράλληλα, είναι αρθρογράφος σε κορυφαία ΜΜΕ όπως τα MarketWatch, Forbes και Business Insider.

«Στα μέσα των ’30s μας, η σύζυγός μου και εγώ επιτύχαμε ένα σημαντικό οικονομικό ορόσημο. Αφού εργαστήκαμε για λίγο περισσότερο από μια δεκαετία στον κλάδο του information technology, συγκεντρώσαμε τελικά αρκετά περιουσιακά στοιχεία και ξεπεράσαμε το 1 εκατομμύριο δολάρια», λέει ο ίδιος σε άρθρο του στο grow.

Όπως εξηγεί, τους πήρε 14 χρόνια για να πετύχουν κάτι τέτοιο. Κατά την διάρκεια των οποίων αποταμίευαν χρήματα και επένδυαν. Ποια είναι τα μαθήματα που έλαβε από όλη αυτή τη διαδρομή; ο Adcock μιλά ανοιχτά, και παραθέτει 7 συγκεκριμένες συμβουλές. Οι οποίες έχουν βγει μέσα από τις δικές του εμπειρίες.

1# Σκέψου τα χρήματα ως εργαλείο και όχι ως γρήγορη λύση. «Όταν έχετε μια αλλαγή στην οικονομική σας κατάσταση, μπορεί να επηρεάσει όλες τις πτυχές της ζωής σας. Και ενώ έχοντας ένα πιο καλό δίχτυ ασφαλείας αυτό σίγουρα μπορεί να μειώσει ορισμένα άγχη στη ζωή σας, μπορεί επίσης να ενισχύσει άλλα», λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Το χρήμα μας επιτρέπει να ζούμε πιο άνετα, αλλά εισάγει επίσης περισσότερες αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε. Έχοντας περισσότερες επιλογές -λόγω των περισσότερων χρημάτων- μπορεί να δημιουργήσει νέες και απρόβλεπτες ερωτήσεις προς τον εαυτό σου. Γιατί πολύ απλά, όταν έχεις περισσότερα χρήματα, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα. Ακόμα και πράγματα που πριν δεν ένιωθες την ανάγκη να τα κάνεις. «Η καλύτερη συμβουλή μου είναι να σκέφτεστε τα χρήματα σαν ένα εργαλείο. Τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή καταπληκτικών πραγμάτων, αλλά δεν θα κάνουν μαγικά από μόνα τους. Πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε με σύνεση», λέει ο Adcock.

2# Τα χρήματα μπορούν να επηρεάσουν τις σχέσεις σας. Τα χρήματα έχουν έναν μαγικό τρόπο να αλλάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και όχι πάντα προς το καλύτερο. Όταν καταφέρετε να γίνετε πλούσιοι, αυτό μπορεί να αποκαλύψει μερικές πλευρές των φίλων σας που μπορεί να μην περιμένετε. ‘H από την άλλη μπορεί να ανακαλύψετε φίλους που μέχρι τώρα δεν είχατε στο οπτικό σας πεδίο. Κάποιοι άλλοι θα σας ζητήσουν να τους κάνετε εξυπηρετήσεις γιατί πλέον «έχετε την οικονομική δυνατότητα». Μερικές φορές το να λέτε “όχι” είναι δύσκολο. Αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο.

3# Το πρώτο εκατομμύριο είναι το πιο δύσκολο. Ένα εκατομμύριο μπορεί να φαίνεται σαν ένας ανυπέρβλητος, ανέφικτος στόχος. Αλλά όπως και όταν επρόκειτο να ανέβεις ένα βουνό, δεν τηλεμεταφέρεσαι κατευθείαν στην κορυφή. Σταματάς, κάνεις την ανασυγκρότηση σου, και γιορτάζεις την πρόοδο σου κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

«Το πρώτο εκατομμύριο μπορεί να είναι το πιο δύσκολο, αλλά η καλύτερη συμβουλή μου είναι να χωρίσετε αυτόν τον στόχο σε μικρότερα κομμάτια», λέει ο Adcock.

Και συμπληρώνει: «Το σημαντικό είναι να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά καθώς χτίζετε τον πλούτο σας. Και μόλις πετύχετε ένα μικρό στόχο, αυτό δημιουργεί αυτοπεποίθηση ότι μπορείτε να πάτε για ακόμη μεγαλύτερα».

4# Όλα τα χρήματα που ξοδεύεις έχουν νόημα. «Κάθε δολάριο που ξοδεύουμε είναι ουσιαστικό. Σήμερα, η σύζυγός μου και εγώ συζητάμε για σχεδόν κάθε δαπάνη, ειδικά για τις μεγάλες», λέει ο ίδιος. Και τονίζει ότι πάντα κάνουν έλεγχο σχετικά με το που πηγαίνουν τα χρήματα τους. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.

5# Μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα σου για καλό. «Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, ήμουν τυχερός να έχω πολλούς μέντορες που ήταν εκατομμυριούχοι. Ήταν υποστηρικτικοί, διακριτικοί και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Παρακολούθησα τι έκαναν και ακολούθησα το παράδειγμά τους. Ήταν οι καλύτεροι δάσκαλοι που είχα ποτέ», λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Σημειώνοντας: «Η απλή συγκέντρωση χρημάτων δεν είναι ο στόχος μας. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του πλούτου μας για να κάνουμε μια θετική διαφορά στον κόσμο και το κάνουμε αυτό αναπόσπαστο μέρος του οικονομικού μας σχεδίου. Για παράδειγμα, δωρίζω το 25% των πωλήσεων από τα eBook μου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και η γυναίκα μου διευθύνει μια επιχείρηση όπου το 51% όλων των κερδών πηγαίνει επίσης στη φιλανθρωπία. Μαζί, δωρίζουμε χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο σε φιλανθρωπικούς σκοπούς που βοηθούν στη βελτίωση της κοινότητάς μας».

6# Ο πλούτος δεν έχει σημασία χωρίς την υγεία. Καθώς εργάζεστε για τους οικονομικούς σας στόχους, και ειδικά αφού τους επιτύχετε, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να φροντίσετε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας ευημερία. Τι κάνει ο Adcock; «Προσπαθώ πάντα να κάνω 10.000 βήματα την ημέρα, και τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα βήματα είναι περπάτημα έξω. Η άσκηση έξω όχι μόνο βοηθά τη σωματική σας κατάσταση, αλλά και τη νοοτροπία σας. Το περπάτημα αφήνει το μυαλό μας να περιπλανηθεί, και κάνοντας αυτό, δίνουμε στον εαυτό μας το χρόνο να επεξεργαστούμε πράγματα και ιδέες χωρίς περισπασμούς» όπως λέει.

7# Τα χρήματα δεν ορίζουν την επιτυχία. Κι όμως, τα χρήματα δεν μπορούν να λύσουν…. τα πάντα. «Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι η οικονομική σας αξία δεν είναι η ίδια με την προσωπική σας αξία. Προσωπικά πιστεύω ότι η κατοχή χρημάτων χωρίς μια στοργική οικογένεια και ισχυρές φιλίες είναι μόνο επιφανειακή επιτυχία», λέει ο άνθρωπος που έχει ήδη βγάλει πολλά χρήματα στη ζωή του. Με τον Adcock να καταλήγει σε ένα δικό σου συμπέρασμα: «Είναι πολύ εύκολο να συνδέσουμε την επιτυχία με τα υλικά πράγματα: τα αυτοκίνητα που οδηγούμε, τα σπίτια στα οποία ζούμε, τις διακοπές που κάνουμε. Βρήκα αυτόν τον ορισμό ως ρηχό και ανεπαρκή. Έτσι ορίζω την επιτυχία από τον αντίκτυπο που μπορώ να κάνω στην κοινότητά μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + fifteen =