αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά σκληρές αλήθειες που θα ταρακουνήσουν το μυαλό σου

Επτά σκληρές αλήθειες που θα ταρακουνήσουν το μυαλό σου

Είναι δεδομένο ότι όσο ζούμε, μαθαίνουμε. Οι καταστάσεις που βιώνουμε, οι φίλοι, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες μπορούν να σου δώσουν χρήσιμα μαθήματα και να σε εξελίξουν. Μπορούν να σε κάνουν να βγάλεις και χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία πριν δεν «έβλεπες». Είναι βέβαια επίσης αλήθεια, ότι όλη αυτή η εμπειρία έρχεται συνήθως πιο αργά στην ζωή. Αλλά τι θα έπρεπε να μάθεις νωρίτερα αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω;

Εδώ είναι 7 σκληρές αλήθειες που θα ταρακουνήσουν το μυαλό σου και θα σε κάνουν ίσως να δεις την ζωή αλλιώς. Όσο πιο νωρίς τις αποδεχτείς, τόσο το καλύτερο.

1# Ο χρόνος είναι το μόνο πράγματα που δεν μπορείς να πάρεις πίσω. «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», έχει πει ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett. Ο χρόνος, παρόλο που συχνά δεν του δίνουμε την σημασία που πρέπει, είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή μας. Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

2# Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Σταμάτα να το κάνεις, καθώς έτσι αποστραγγίζεις όση ενέργεια έχει μείνει μέσα σου. Ακόμα κι αν στοχεύεις να τους ευχαριστήσεις όλους, θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτός είναι μάλλον ένας άπιαστος στόχος. Μην αναλώνεσαι εκεί.

3# Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος. Κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε γιατί προσπαθείτε τόσο πολύ; Θα πρέπει να καταργήσετε αυτή τη ρομαντική ιδέα. Μην ξοδεύετε την ζωή σας προσπαθώντας να είστε τέλειοι και αποδεχτείτε τον εαυτό σας ολοκληρωτικά. Και φυσικά μην περιμένεις να υπάρξουν οι τέλειες προϋποθέσεις για να ξεκινήσεις κάτι που θες.

4# Ζήσε στο τώρα. «Σκεφτόμαστε τα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν, αυτά που μπορεί να συμβούν στο μέλλον και συνεχίζουμε να ανησυχούμε επειδή φανταζόμαστε πως υπάρχει κάποιος κίνδυνος.» Αυτή η πρόταση καταγράφει τις ανθρώπινες δυσκολίες όσο καλύτερα γίνεται. Ζήστε στο παρόν σχεδιάζοντας το μέλλον ή σκεφτείτε το παρελθόν και σκοτώστε την ευτυχία σας.

5# Η αποτυχία είναι ένα κομμάτι της ζωής. Ναι, η αποτυχία μπορεί να έρθει. Αλλά δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Σίγουρα, οι ιδέες αποτυγχάνουν, τα προϊόντα αποτυγχάνουν, οι εταιρείες αποτυγχάνουν, και υπάρχουν ολόκληρες χώρες που έχουν αποτύχει. Αλλά αποτυγχάνεις πραγματικά μόνο όταν τα παρατήσεις, αλλιώς είναι απλώς μια εμπειρία. Ακόμα κι αν τα πράγματα γίνουν ζόρικα, πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και προχώρα παρακάτω.

6# Η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη, ακόμα κι αν είσαι ταλαντούχος. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς δουλειά. Ακόμα κι αν είσαι ταλαντούχος (ή νομίζεις ότι είσαι). Ακόμα και άνθρωποι που ήταν ταλαντούχοι και έφτασαν στην κορυφή στο πεδίο τους, όπως ο Steve Jobs ή ο Lebron James, δεν θα τα είχαν καταφέρει αν δεν δούλευαν σκληρά. Δεν αρκεί το αρχικό ταλέντο για να γίνεις κορυφαίος.

7# Μία ημέρα θα πεθάνεις. Εντάξει, όλοι το γνωρίζουμε αυτό για τον εαυτό μας. Κανείς δεν ζει για πάντα. Βέβαια μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα έχουμε την τάση να ξεχνάμε ότι ο χρόνος μας θα έχει ένα τέλος κάποια στιγμή. Θεωρούμε ότι πάντα θα «έχουμε χρόνο μπροστά». Αν ξεχάσατε να ζείτε. έχετε χαραμίσει ένα δώρο που σας δόθηκε. Αφιερώστε χρόνο στα πράγματα που έχουν σημασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο άνθρωπος που έχει μια καινούργια ιδέα είναι ένας παράξενος μέχρι η ιδέα να πετύχει»: 9 σοφές φράσεις για το πως έρχονται οι καλές ιδέες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =