αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά σκέψεις που θα σε βοηθήσουν όταν τα πράγματα πάνε πολύ στραβά στη ζωή σου

Επτά σκέψεις που θα σε βοηθήσουν όταν τα πράγματα πάνε πολύ στραβά στη ζωή σου

Όλοι έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες κατά την διάρκεια της διαδρομής τους. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου ήρθαν αντιμέτωποι με εμπόδια, ειδικά στην αρχή της πορείας τους. Αλλά επέμειναν, πήραν τα χρήσιμα μαθήματα, εξελίχθηκαν και τελικά έφτασαν σε σπουδαία αποτελέσματα.

Αυτό είναι βέβαια πιο εύκολο να το λες, και πιο δύσκολο να το κάνεις. Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι 7 σκέψεις που αξίζει να κάνεις όταν τα πράγματα πάνε πολύ στραβά στη ζωή σου. Έτσι θα αντέξεις μέσα στο δύσκολο μονοπάτι. Και θα φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

1. Δεν μπορείς να ελέγξεις τι σου συμβαίνει. Αλλά έχεις τον έλεγχο των πράξεών σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αντιμετωπίσετε μια κακή κατάσταση. Μπορεί να μην είναι δίκαιη. Μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό αυτό που σου συμβαίνει. Και μπορεί να μην φταις εσύ. Αλλά είναι δική σου ευθύνη να αντιμετωπίσεις αυτό που σου φέρνει η ζωή.

2. Τα έχεις καταφέρει ξανά. Κάθε φορά που περνάτε μια δύσκολη στιγμή, αποδεικνύετε στον εαυτό σας πόσα μπορείτε να αντέξετε. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσετε τα εμπόδια αυτή τη στιγμή – αλλά πιθανότατα έχετε νιώσει έτσι στο παρελθόν και έχετε αποδείξει ότι κάνετε λάθος. Κάθε φορά που σου συνέβαινε κάτι ατυχές, έχεις καταφέρει να βρεις την λύση. Κάνε το πάλι.

3. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις μία μόνιμη… θετικότητα. Εάν το να παραμένετε θετικοί σας βοηθά να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές, αυτό είναι υπέροχο – αλλά μην πιέζετε μην πιέζετε τον εαυτό σας να είναι θετικός όταν είστε λυπημένοι. Επιτρέπεται να αναστατώνεστε όταν σας συμβαίνει κάτι κακό. Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει αυτά τα συναισθήματα. Μην τα απωθήσετε και μην προσπαθήσετε να τα σβήσετε μέσα σε μία στιγμή.

4. Δεν είσαι ο μόνος που βιώνει πόνο. Παρόλο που μπορεί να νιώθετε ότι κανείς γύρω σας δεν καταλαβαίνει τι περνάτε, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που το καταλαβαίνουν. Δεν είσαι μόνος που περνά δυσκολίες. Συμβαίνει και σε άλλους ανθρώπους. Και κάποιοι ίσως να έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά σου.

5. Πάντα μπορείς να κάνεις την αλλαγή. Όταν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν μας αρέσει, συχνά νιώθουμε εγκλωβισμένοι. Μπορεί να είσαι σε μία δουλειά που δεν σου αρέσει, αλλά να σκέφτεσαι ότι «δεν έχεις άλλη επιλογή». Μπορεί να μένεις σε μία γειτονιά που δεν σου αρέσει, αλλά να θεωρείς ότι δεν μπορείς να βρεις αλλού σπίτι. Στην πραγματικότητα, πάντα μπορείς να κάνεις την αλλαγή. Αρκεί να το αποφασίσεις και να κάνεις βήματα προς τα εμπρός. Θυμήσου και το άρθρο: «Νιώθεις ότι έχεις «βαλτώσει»; Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις για να ξεκολλήσεις και να πας προς τα εμπρός».

6. Κανείς δεν είναι τέλειος. Ακόμα κι αν φταίτε για κάτι που δεν πάει καλά στη ζωή σας, δεν πρέπει να είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Ολοι κάνουν λάθη. Επιτρέπεται να ξεγελαστείτε – αρκεί να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας. Ζητήστε συγγνώμη όταν πληγώνετε κάποιον. Και προσπαθήστε να είστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον.

7. Τίποτα που αξίζει, δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο να φτάσεις στα όνειρά σου. Είναι δύσκολο να κάνεις καλούς φίλους. Είναι δύσκολο να κάνεις μια σχέση να λειτουργήσει. Είναι δύσκολο να αποταμιεύσεις χρήματα. Είναι δύσκολο να βρεις σπίτι. Πολλά από τα πράγματα που προσπαθείτε να πετύχετε πιθανότατα δεν είναι εύκολα. Αλλά αν συνεχίσεις να προσπαθείς, θα πάρεις αυτό που θέλεις αργά ή γρήγορα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − nine =