αρχικηVIRALΕπτά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υπερβολικό άγχος

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υπερβολικό άγχος

Είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει αυξήσει τα επίπεδα του στρες, ανάμεσα σε πολλά ακόμα προβλήματα που έφερε στην καθημερινότητα μας.

Για κάποιους όμως τα επίπεδα αυτά είναι υπερβολικά αυξημένα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από burnout. Ακόμα και η ψυχική εξάντληση είναι τόσο εξουθενωτική που μπορεί να οδηγήσει σε μία σειρά από προβλήματα υγείας.

Μετά από μια κουραστική μέρα, είναι καλό να έχουμε έναν ήρεμο και χαλαρωτικό ύπνο. Μειώνει όλο το άγχος που έχουμε συγκεντρώσει όμως καλούμαστε να βιώσουμε τα ίδια ξανά και ξανά τις επόμενες. Η επανάληψη του πολυάσχολου προγράμματος με πολλή δουλειά, ρίχνει τα επίπεδα ενέργειας και προκαλεί έντονο στρες.

Επομένως όλοι χρειαζόμαστε ένα μικρό διάλειμμα. Ωστόσο δεν μπορούν όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν συσσωρεύσει υπερβολικό στρες.

Για να καταλάβετε αν έχετε υπερβολικά αυξημένα τα επίπεδα του στρες, δείτε τα παρακάτω σημάδια που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Συχνοί και έντονοι πονοκέφαλοι

Εάν αισθάνεστε μια συνεχή δυσφορία στο κεφάλι σας, τότε ίσως το σώμα σας σας σηματοδοτεί να ξεκουραστείτε. Το υψηλό επίπεδο άγχους και η πίεση εργασίας, προκαλούν συχνά μέτριους έως σοβαρούς πόνους στο κεφάλι, τα μάτια και το λαιμό.

Πεπτικά προβλήματα

Όταν ολόκληρο το σώμα και ο εγκέφαλός μας έχουν κουραστεί, τότε το πεπτικό σύστημα αρχίζει επίσης να υποφέρει πολύ από προβλήματα πέψης όπως δυσκοιλιότητα, πόνο στο στομάχι κ.λπ.

Συχνά κρυολογήματα

Το άγχος μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό και την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ως αποτέλεσμα, τείνουμε να κρυώνουμε συχνά λόγω των χαμηλών επιπέδων ανοσίας.

Απότομη αύξηση βάρους

Η απότομη αύξηση βάρους μπορεί επίσης να προκληθεί από τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα του στρες. Συμβαίνει λόγω της αυξημένης έκκρισης της ορμόνης κορτιζόλης.

Στομαχόπονος

Όταν έχετε άγχος τότε τείνετε να αισθανθείτε ναυτία και πόνο στο στομάχι. Όλα αυτά προκαλούνται από τα πεπτικά προβλήματα.

Κούραση

Η καθημερινή πίεση εργασίας, οδηγεί σε έντονη κόπωση και προκαλεί προβλήματα αυπνίας και άσχημο ύπνο.

Πόνος στο στήθος

Εάν αισθάνεστε συχνά πόνο στο στήθος, τότε αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα σήμα από το σώμα ότι έχει ανάγκη από ξεκούραση. Μην πάρετε αυτό το είδος πόνου σαν κάτι αμελητέο  επειδή το άγχος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Πηγή: portraits.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 1 =