αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20s σου για να είσαι πλούσιος στα 30s σου

Επτά πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20s σου για να είσαι πλούσιος στα 30s σου

Το να γίνεις πλούσιος απαιτεί χρόνο, αλλά με τη σωστή νοοτροπία και τις σωστές στρατηγικές, μπορείς να τα καταφέρεις σε 10 χρόνια ή λιγότερο. Και όσο νωρίτερα ξεκινήσεις, τόσο πιο γρήγορα μπορείς να φτάσεις στον στόχο σου.

Αλλά πώς μπορεί κάποιος που είναι τώρα στα 20s του να αποκτήσει πλούτο μέσα σε μια δεκαετία;

To αμερικανικό blog Ready to be Rich παραθέτει μερικές συμβουλές. Είναι μια λίστα με πράγματα που πρέπει να μάθετε, δεξιότητες και συνήθειες που πρέπει να αναπτύξετε, και λάθη που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να είστε πλούσιοι στα 30s σας.

1# Εργάσου για να μάθεις, όχι μόνο για να βγάλεις χρήματα. Το γραφείο δεν είναι απλώς ένα μέρος για να εργαστείτε για να βγάλετε χρήματα. Είναι επίσης ένα μέρος όπου μπορούν να βρεθούν ευκαιρίες μάθησης. Καλλιεργήστε μια νοοτροπία ανάπτυξης και επεκτείνετε εκεί τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας. Οργανώνεται κάποια ειδική εκπαίδευση από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρίας; Εγγραφείτε και παρακολουθήστε την. Θα πάτε για φαγητό με το αφεντικό σας; Συζητήστε μαζί του για ιδέες ή ίσως ζητήστε συμβουλές καριέρας και ζωής. Μερικά από τα πράγματα που θα μάθετε μπορεί να φαίνονται τώρα ασήμαντα, αλλά μπορεί να γίνουν χρήσιμα αργότερα.

2# Κάνε την πλήξη… φίλο σου. Η αλήθεια είναι ότι θα υπάρξουν πολλές βαρετές μέρες, καθώς θα εργάζεστε για να γίνετε πλούσιοι. Απλώς μείνετε συγκεντρωμένοι και κάντε υπομονή σε αυτές τις επαναλαμβανόμενες μέρες. Είναι αυτές οι στιγμές που οι ανθυγιεινοί περισπασμοί θα σας… δελεάσουν. Είναι τότε που μπορείτε να κολλήσετε στην παρακολούθηση τηλεόρασης, να εθιστείτε στα ψώνια ή να αρχίσετε να ξοδεύετε παρορμητικά σε ασήμαντες επιθυμίες. Όταν βαριέστε στην καθημερινή σας ρουτίνα, οδηγήστε τον εαυτό σας συνειδητά στο να κάνετε κάτι παραγωγικό – όπως το να διαβάσετε ένα βιβλίο, να μάθετε μια νέα δεξιότητα ή να ξεκινήσετε ένα δυνητικά κερδοφόρο χόμπι.

3# Διάβασμα. Πριν πάτε για ύπνο, αντί να βλέπετε τηλεόραση, πάρτε ένα βιβλίο. Γλιτώστε τον εαυτό σας από την πλήξη ενώ περιμένετε στην τράπεζα φέρνοντας μαζί σας ένα βιβλίο για να διαβάσετε. Ή ίσως αφιερώστε τουλάχιστον μια ώρα το Σαββατοκύριακο για διάβασμα. Διαβάστε τακτικά. Έτσι το λεξιλόγιό σας θα εμπλουτιστεί και οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες θα βελτιωθούν. Ενώ παράλληλα θα πάρεις νέες γνώσεις. 

4# Σόλο ταξίδι. Τι σχέση έχει αυτό; «Το να κάνεις σόλο ταξίδια δεν είναι κάτι που πολλοί σκέφτονται, αλλά το προτείνουμε για πολλούς λόγους. Μεταξύ αυτών, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξετε την αυτογνωσία σας και να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να φτάσει σε ανακαλύψεις», λέει το αμερικανικό blog. Κάπου εκεί μπορεί να ανακαλύψεις και το πάθος σου. Όταν κάθεστε μόνοι σας σε ένα αεροπλάνο ή βρίσκεστε σε μια διαδρομή 6 ωρών με το λεωφορείο, θα έχετε χρόνο να σκεφτείτε και να εξοικειωθείτε ξανά με τον εαυτό σας.

5# Μάθε μια κερδοφόρα δεξιότητα. Είναι καλό να ασχολείστε με διαφορετικά πράγματα όταν είστε ακόμα στο ταξίδι προς την ανακάλυψη του εαυτού σας. Αλλά μόλις συναντήσετε μια δεξιότητα ή ταλέντο στο οποίο μπορείτε να διαπρέψετε, τότε καλλιεργήστε το και εστιάστε στο να γίνετε expert. Και μία τέτοια δεξιότητα μπορεί να είναι η βάση για να έρθουν χρήματα στο μέλλον.

6# Χτίσε πολλές πηγές εισοδήματος. Μία συμβουλή που δίνουν πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες. Θα είναι δύσκολο να γίνεις πλούσιος αν η μόνη σου πηγή εισοδήματος είναι η πρωινή δουλειά σου. Οι εκατομμυριούχοι έχουν συνήθως τουλάχιστον 7 ροές εισοδήματος. Ξεκίνα ένα παράλληλο project ή μία δραστηριότητα ως freelancer. Αυτά θα μεταφραστούν αμέσως σε 2 ή 3 πρόσθετες πηγές εισοδήματος για εσάς. Θυμήσου και το άρθρο: «Με αυτές τις συμβουλές από έναν εκατομμυριούχο, έχτισα 4 νέες πηγές εισοδήματος»: Μία νεαρή επιχειρηματίας εξηγεί.

7# Επέκτεινε το δίκτυο σου. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σημασία του networking. Άλλωστε, συνήθως οι πόρτες δεν ανοίγουν μόνες τους. Αλλά είναι κάποιος άνθρωπος από πίσω. Πρέπει λοιπόν να κάνεις πολλές και ουσιαστικές επαφές. Να ανοίξεις τον κύκλο σου. Μην ξεχνάς επίσης: Δεν πρέπει να έχεις ως στόχο μόνο να πάρεις βοήθεια. Προσέφερε και εσύ την δική σου βοήθεια σε ανθρώπους του δικτύου σου. Όσο για το πως να ξεκινήσεις; Θυμήσου το άρθρο: Για να γίνεις… expert στο networking: 10 απλοί τρόποι για να ξεκινάς ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =