αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο το 2021

Επτά πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο το 2021

Είναι δεδομένο ότι αυτοί που φτάνουν στην κορυφή στο πεδίο τους, κάνουν κάτι διαφορετικά. Και όχι μόνο σε ο,τι αφορά τις μεγάλες αποφάσεις που παίρνουν. Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους μερικές συνήθειες που τους βοηθούν να επιβιώνουν μέσα στις δυσκολίες, και να παίρνουν την απαιτούμενη ώθηση μέχρι να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους.

Το Business Insider παραθέτει 7 συγκεκριμένα πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα. Είναι οι άνθρωποι αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν σε μεγάλες επιτυχίες. Μήπως να το ίδιο το 2021;

Δεν ανησυχούν για την γνώμη των άλλων

Δεν δίνουν σημασία στο τι σκέφτονται οι άλλοι για εκείνους και κυρίως δεν βασίζουν την ευτυχία και την αξία τους στη γνώμη των άλλων.

Δεν υπεραναλύουν τις καταστάσεις που βιώνουν

H υπερανάλυση δεν βοηθά κανέναν και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Το μόνο που κάνει είναι να σου «κλέβει» ενέργεια και χρόνο και να σου αποσπά την προσοχή από τα πράγματα που συμβαίνουν στο σήμερα.

Δεν είναι σκληροί κριτές του εαυτού τους

Στην ενήλικη ζωή μας συχνά κρίνουμε πολύ αυστηρά (σε βαθμό αυτομαστιγώματος) τον εαυτό μας για όλα όσα δεν έχει κατορθώσει να κάνει ή όσα έκανε λάθος. Το πρόβλημα με τη σκληρή αυτοκριτική είναι πως αντί να μας βοηθά να βελτιωνόμαστε, μας κάνει να επικεντρωνόμαστε πολύ σε όλα τα στραβά σημεία, στερώντας μας την ευελιξία που απαιτεί η διαφυγή από μία προβληματική κατάσταση.

Δεν εύχονται τα πράγματα να ήταν διαφορετικά

Πάρα πολλοί άνθρωποι εύχονται να ήταν τα πράγματα διαφορετικά. Εύχονται να ήταν καλύτεροι στο να μιλάνε στις γυναίκες, εύχονται να φερόταν διαφορετικά ο σύντροφός τους σε κάποιες περιστάσεις, εύχονται να είχαν τη δουλειά που τελικά δεν τους έδωσαν, εύχονται να μην είχαν ξοδέψει τα λεφτά που ήδη ξόδεψαν σε εκείνη τη χαζή αγορά που μετάνιωσαν… και η λίστα συνεχίζεται. Με το να «κολλάνε» ευχόμενοι για πράγματα ή καταστάσεις που δεν είναι όπως θα ήθελαν, απορρίπτουν την πραγματικότητα και αυτό δεν έχει αίσιο τέλος. Οδηγεί σε περισσότερο άγχος, θλίψη και απογοήτευση. Δηλαδή σε εκείνα τα συναισθήματα που σκοτώνουν την αυτοπεποίθηση.

Δεν λυπούνται τον εαυτό τους

Η αυτολύπηση είναι χάσιμο ενέργειας και χρόνου. Οι δυνατοί άνθρωποι το γνωρίζουν πολύ καλά γι’αυτό και δεν χάνουν πολύτιμο χρόνο με το να λυπούνται τον εαυτό τους.

Δεν παραπονιούνται σε εκείνους που δεν μπορούν να βοηθήσουν

Το να παραπονιέσαι για πράγματα που σου συμβαίνουν χωρίς να κάνεις κάτι γι’ αυτά είναι εντελώς ανούσιο και ψυχοφθόρο. Ακόμη χειρότερο είναι να παραπονιέσαι σε άλλους για πράγματα που σου συμβαίνουν και να τους ρίχνεις το φταίξιμο ενώ εκείνοι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Δεν γκρινιάζουν για πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν

Μην ανησυχείς για ό,τι δεν μπορείς να ελέγξεις και μην γκρινιάζεις για όσα δεν αλλάζουν. Ζήσε την κάθε στιγμή όπως είναι και προσπάθησε να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 17 =