αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπτά πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να κατεβάσεις γρήγορα και δωρεάν τα torrents που θες

Επτά πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να κατεβάσεις γρήγορα και δωρεάν τα torrents που θες

Αν είσαι από τους χρήστες που κάνουν download σε torrents, τότε η παρακάτω λίστα σε ενδιαφέρει. Είναι 7 πλατφόρμες για να κατεβάσεις τα torrents που θες, γρήγορα και δωρεάν. Την λίστα έφτιαξε το τεχνολογικό site Secnews.gr.

Halite BitTorrent Client

Torrent

Διαφορετικό από το πραγματικό BitTorrent , to Halite μοιάζει επίσης με το utorrent. Ιδανικό για παλαιότερα κυρίως συστήματα, καθώς είναι ιδιαίτερα ελαφρύ. Δεν περιέχει καμία άλλη λειτουργία, πέραν του download των torrents. Διατίθεται σε μια μεγάλη γκάμα γλωσσών.

BitComet

Torrent

Ένα ακόμη δωρεάν πρόγραμμα είναι το BitComet, το οποίο ήρθε σαν παράγωγο του BitTorrent. Αν τρέχετε κάποιο anti-virus παράλληλα, το BitComet μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να σκανάρει τα αρχεία που κατεβάζετε. Επίσης δεν προβάλλει διαφημίσεις άλλα δυστυχώς είναι διαθέσιμο μόνο για Windows. Υπάρχουν φορές, που το BitComet θα επιλέξει να τρέξει στον υπολογιστή σας διεργασίες χωρίς την έγκριση σας, πιθανώς εγκαθιστώντας ανεπιθύμητα προγράμματα.

Frostwire

Torrent

Ένας άλλος τέτοιος client, που μπορεί να μην έχετε ξανά ακούσει είναι το Frostwire. Προσφέρει υποστήριξη για όλα τα λειτουργικά συστήματα, είναι πολύ ελαφρύ, δεν προβάλλει διαφημίσεις και διαθέτει μια πληθώρα προχωρημένων επιλογών, κάνοντάς το έτσι ένα από τα καλύτερα του είδους του για χρήστες με μεγαλύτερη εμπειρία στο χώρο. Είναι στην αφάνεια σαν πρόγραμμα, αλλά έχει να προσφέρει πολλά, όπως το άνοιγμα torrent αρχείων ή με URL ή με magnet links. Ίσως έφτασε η ώρα να αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση, καθώς σίγουρα την αξίζει.

Bitlord

Άλλο ένα πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις είναι το Bitlord. Αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε αφού πρόκειται για ένα πολύ μικρό και ελαφρύ πρόγραμμα, σιγουρευτείτε πως το antivirus πρόγραμμά σας είναι προσωρινά σταματημένο, καθώς μετά την εγκατάσταση του απαιτεί το κατέβασμα ορισμένων αρχείων που μπορεί να μπλοκάρονται. Είναι επίσης ικανό για online sharing αρχείων και προσφέρει προστασία κωδικών σε αυτά.

Tixati

Πρόκειται για ένα πολύ ικανό torrent client. Προσφέρει σχεδόν όλες τις λειτουργίες των προηγούμενων. Έχει περάσει από διάφορα τεστ, που το έχουν κρίνει ασφαλές από ύποπτα λογισμικά, σε αντίθεση με άλλα που ορισμένες φορές υποκύπτουν σε κακόβουλες μεταφορτώσεις. Ελεύθερο επίσης από διαφημίσεις, το μόνο αρνητικό που μπορούμε να του αποδώσουμε είναι πως αυτή τη στιγμή υποστηρίζει μόνο Windows και Linux.

Web Torrent

Torrent

Στην εποχή των torrent clients, που βασίζονται σε λογισμικό για να λειτουργήσουν, μια τέτοια πλατφόρμα εξ΄ολοκλήρου online είναι ευχάριστη αλλαγή. Είναι σχετικά νέο προϊόν, οπότε υπάρχει έλλειψη λειτουργιών άλλα η ευκολία χρήσης του τη στιγμή που άπλα μπαίνει κάποιος στο site και του παρέχει το torrent URL είναι πολύ θετική. Αν κάποιος επιθυμεί διατίθεται και παρόμοιο λογισμικό για Windows με ενσωματωμένο media player και επιλογή streaming σε Chromecast.

Tribler

Torrent

Ιδανικό για χρήστες που προτιμούν την online ανωνυμία είναι το Tribler, καθώς λειτουργεί με παρόμοιο δικτυακό τρόπο με αυτόν του Tor. Δυστυχώς αυτή η επιλογή υπολειτουργεί όταν ανεβάζετε αρχεία, αντί να τα κατεβάζετε. Προσφέρει επίσης λειτουργίες, όπως διαχείριση του bandwidth, προγραμματισμό, φίλτρο για IPs και media player. Υποστηρίζει μόνο συστήματα Windows από τα XP και έπειτα, αλλά το να έχεις την online κίνησή σου να περνάει πρώτα από 3 VPN είναι ότι πιο κοντά σε ανωνυμία έχουμε δει από παρόμοια προγράμματα και σίγουρα επιθυμητό από πολλούς.

Κίνδυνοι από torrents

Καθώς υπάρχουν κίνδυνοι συνδεδεμένοι με το download από torrents, πρέπει να τους αναφέρουμε. Κάποιες φορές υπάρχουν κακόβουλα λογισμικά που περιέχονται σε αυτά, ενώ παράλληλα σε κάποιες χώρες είναι παράνομο να κατεβάζετε περιεχόμενο το οποίο κανονικά είναι επί πληρωμή.

Αν και η τεχνολογία που αξιοποιείται (P2P file sharing) είναι νόμιμη, η καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων τιμωρείται  σε χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + four =