αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπτά πλανήτες στο μέγεθος της Γης ανακάλυψε η NASA- Κάποιοι μπορεί να φιλοξενούν ζωή

Επτά πλανήτες στο μέγεθος της Γης ανακάλυψε η NASA- Κάποιοι μπορεί να φιλοξενούν ζωή

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε η NASA κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που είχε ανακοινώσει. Συγκεκριμένα, η Διαστημική Υπηρεσία ανακάλυψε 7 πλανήτες στο μέγεθος της Γης, οι οποίοι περιστρέφονται γύρο από ένα μικρό άστρο με το όνομα Trappist-1. Σε παρόμοια λογική δηλαδή με το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Κάποιοι από αυτούς, θεωρητικά, θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή, όπως εκτιμούν οι ερευνητές της NASA. Το συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα, βρίσκεται 40 έτη φωτός μακριά από την Γη ή αλλιώς 235.000 δισεκατομμύρια μίλια. Μάλιστα, ο προσανατολισμός των τροχιών των πλανητών, επιτρέπει την μελέτη τους με μεγάλη λεπτομέρεια.

Οι πλανήτες διαγράφουν μια πλήρη τροχιά γύρω από το μητρικό άστρο τους σε μιάμιση έως 13 γήινες μέρες (η διάρκεια του έτους τους). Αν και βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο άστρο τους από ό,τι η Γη στον Ήλιο, δεν «ψήνονται» από αυτό, επειδή το Trappist-1 είναι ένα πολύ πιο ψυχρό άστρο, άρα εκπέμπει λιγότερη ακτινοβολία.

Με βάση την απόσταση που έχουν από το κεντρικό άστρο κάποιοι από τους 7 πλανήτες, θα μπορούσαν να έχουν πάνω τους νερό ή ακόμα και ολόκληρους ωκεανούς. Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ερευνά τις ατμόσφαιρες γύρω από αυτούς τους πλανήτες.

«Νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα, στο να ανακαλύψουμε αν υπάρχει ζωή εκεί έξω» είπε μεταξύ άλλων ο αστρονόμος στο πανεπιστήμιο του Cambridge, Amaury H.M.J. Triaud. «Για πρώτη φορά, δεν έχουμε να κάνουμε με εικασίες. Εμείς πρέπει απλά να περιμένουμε και στη συνέχεια να κάνουμε προσεκτικές παρατηρήσεις για να δούμε τις ατμόσφαιρες των πλανητών αυτών» τόνισε ο Sara Seager, αστρονόμος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Νέες πληροφορίες για αυτούς τους πλανήτες αναμένεται να μάθουμε στο μέλλον. Αφού μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα βρίσκονται νέα υπερ- εξελιγμένα τηλεσκόπια στα χέρια των επιστημόνων. Και έτσι θα μπορούν να δουν με μεγαλύτερη ακρίβεια, τι ακριβώς υπάρχει πάνω στους εν λόγω πλανήτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =