αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά παράλληλα projects για να βγάζεις χρήματα… ενώ κοιμάσαι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Επτά παράλληλα projects για να βγάζεις χρήματα… ενώ κοιμάσαι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τι θα απαντούσες αν σε ρώταγαν: «Θέλεις να βγάλεις χρήματα ενώ κοιμάσαι;». Η απάντηση μάλλον θα ήταν «ναι». Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να είχαν ένα εισόδημα με αυτό τον τρόπο. Αλλά μπορεί να συμβεί; Μπορεί.

Στην παρακάτω λίστα λοιπόν θα δεις 7 παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και από το δωμάτιο σου, και μπορούν να σου φέρουν χρήματα ενώ κοιμάσαι. Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίσουν… να πέφτουν χρήματα από τον ουρανό με έναν μαγικό τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δουλέψεις κατά την διάρκεια της ημέρας για να αναπτύξεις ένα τέτοιο project και στην συνέχεια αυτό θα μπορεί να σου φέρει χρήματα (και) ενώ κοιμάσαι.

Ξεκίνα το δικό σου site/blog

Ναι, όπως έχουμε πει και σε παλαιότερα άρθρα μας, μπορείς να βγάλεις χρήματα από το blogging. Mπορεί βέβαια να χρειαστούν μήνες, αν όχι χρόνια, μέχρι να συμβεί αυτό. Και σκληρή δουλειά. Από την στιγμή όμως που θα ξεκινήσεις να έχεις έσοδα, τα χρήματα θα συνεχίσουν να έρχονται σε εσένα ακόμα και τις ώρες… που κοιμάσαι. Αφού το website σου θα είναι μόνιμα online. Πως μπορείς να έχεις έσοδα από ένα site, όπως είναι άλλωστε και το It’s Possible; Εδώ είναι μερικοί τρόποι:

Google Ads
Οι γνωστές διαφημισούλες της Google. Απλά κάνεις την αίτηση σου στην Google, παρέχεις τον χώρο που θες, και κάθε μήνα μπαίνει ένα χρηματικό ποσό στον λογαριασμό σου. Το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσοι χρήστες κάνουν κλικ πάνω στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο blog σου.

Affiliate προγράμματα
Διαφημίσεις που σε πληρώνουν με βάση τις πωλήσεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που παρέχουν τέτοια προγράμματα. Συνήθως βέβαια τα έσοδα είναι μικρά από αυτό το μοντέλο.

Banners για διαφημιζόμενους
Banners σαν αυτά της Google, αλλά χωρίς κάποιον ενδιάμεσο εδώ. Απευθείας συμφωνίες με διαφημιζόμενους. Είναι μια τακτική που μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Και χωρίς να επηρεάζεται το «καθαρό» περιεχόμενο σου. Αρκεί βέβαια να καταφέρεις να κλείσεις τα deals.

Sponsored- πληρωμένο περιεχόμενο
Αυτή είναι μια τακτική που δεν χρησιμοποιούμε στο It’s Possible. Ωστόσο υπάρχει στην αγορά γενικότερα. Και μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Τα δεδομένα απλά: Μια εταιρία σε πληρώνει για να παράξεις το περιεχόμενο που θέλει, και αυτό να δημοσιευτεί στο blog σου.

Πούλα digital προϊόντα

Τα λεγόμενα digital assets είναι ψηφιακά προϊόντα ή media αρχεία που μπορούν να πωληθούν και να διανεμηθούν μέσω του διαδικτύου χωρίς να χρειάζεται να ανεφοδιαστεί το απόθεμα. Ένας χρήστης μπορεί να αγοράσει κάτι και να το λάβει μέσω email ή ως download μετά την πληρωμή. Τέτοια ψηφιακά προϊόντα μπορεί να είναι για παράδειγμα: eBooks, Digital images, μουσική, Stock photos/ videos, Software ή Templates. Θυμήσου και το άρθρο: Η 27χρονη TikToker που βγάζει χιλιάδες δολάρια κάνοντας Excel tutorials.

Online μαθήματα και webinars

Η διαδικτυακή εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των φοιτητών, των επαγγελματιών και των στελεχών, ως μέσο βελτίωσης των δεξιοτήτων τους. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να γίνεις πιο περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε μοναδική γνώση και εμπειρία σας, σε διαδικτυακό μάθημα. Και να έχεις έσοδα από αυτό. Είναι δυνατό να κερδίσετε χρήματα μέσω διαδικτυακών μαθημάτων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρεώσετε προκαταβολικά ένα ποσό για ολόκληρο το μάθημα που προσφέρετε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν επίσης subscription-based μοντέλα και κλιμακωτά προγράμματα πληρωμών. Οι άνθρωποι μπορούν να εγγραφούν σε διαδικτυακά σεμινάρια ανά πάσα στιγμή, δεδομένου ότι λειτουργούν μέρα και νύχτα.

Μην ξεχνάς επίσης ότι στην εποχή μας μπορείς να προωθήσεις τα online μαθήματα σου μέσα και από ιντερνετικές πλατφόρμες.

Ξεκίνα ένα eCommerce site

Μέσα από ένα τέτοιο site μπορείς να πουλάς δικά σου προϊόντα ή προϊόντα άλλων. Μπορεί, ωστόσο, να χρειαστεί κάποιο κεφάλαιο για να ξεκινήσεις. Μέσω της σκληρής δουλειάς και των ισχυρών δεξιοτήτων μάρκετινγκ, μπορείτε να κερδίσετε καλά χρήματα εάν πιστεύετε ακράδαντα σε ένα προϊόν ή μια ιδέα. Έχετε επίσης λιγότερα γενικά έξοδα για διαχείριση με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείτε περισσότερα κέρδη σε λιγότερο χρόνο. Μόλις στηθούν και λειτουργούν όλα, ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να γίνει μία πηγή εισοδήματος που θα λειτουργεί… 24 ώρες το 24ωρο.

Κρυπτονομίσματα

Μία από τις επιλογές για παθητικό εισόδημα που προτείνει ο Shaan Patel, γιατρός και επιχειρηματίας. Μάλιστα, ο ίδιος έχει καταφέρει να στήσει τις δικές του πηγές παθητικού εισοδήματος, οι οποίες του φέρνουν έξτρα εισόδημα ύψους 250.000 δολαρίων ανά έτος, όπως σημειώνει το Business Insider. Ο Patel λέει ότι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα crypto συναλλαγών, το Coinbase, δεν προσφέρει στην πραγματικότητα τα καλύτερα rates. Η τρέχουσα αγαπημένη του πλατφόρμα είναι το crypto.com. Εκεί επενδύει σε διάφορα κρυπτονομίσματα όπως τα Bitcoin και Ethereum. Θυμήσου και το άρθρο: «Νέοι στην Θεσσαλονίκη απορρίπτουν χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας για να ασχοληθούν με κρυπτονομίσματα».

Γράψε έναν ταξιδιωτικό οδηγό

Οκ, στην εποχή της πανδημίας τα ταξίδια έχουν γίνει πιο δύσκολα. Αλλά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν. Αν γνωρίζετε καλά την γεωγραφική περιοχή ή την πόλη σας, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα τοπικό ταξιδιωτικό οδηγό για να τον αγοράζουν οι ταξιδιώτες σε ιστότοπους όπως το Wild Bum. Όπως εξηγεί το αμερικανικό Grow, οι χρήστες που φτιάχνουν travel guides στο Wild Bum, συνήθως χρεώνουν $25-$150 για κάθε ένα οδηγό. Κρατούν το 50% των κερδών από κάθε πώληση του οδηγού τους, ενώ έχουν και επιπλέον έσοδα μέσα από affiliate links. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί καν να ταξιδέψουν οι ίδιοι!

Πούλα φωτογραφίες online

Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + sixteen =