αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά κλασικές συμπεριφορές που πρέπει να σταματήσεις να δέχεσαι από άλλους

Επτά κλασικές συμπεριφορές που πρέπει να σταματήσεις να δέχεσαι από άλλους

Η κοινωνικοποίηση και η απόκτηση νέων φίλων είναι μέρος της ζωής. Στην πραγματικότητα, είναι ένα σημαντικό κομμάτι για μια ευτυχισμένη ζωή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που αφήνουμε να είναι στη ζωή μας και με το πώς τους επιτρέπουμε να μας συμπεριφέρονται.

Αν κάποιος μας συμπεριφέρεται άσχημα, προφανώς έχει κάποια… θέματα στη ζωή του. Αλλά αν τους επιτρέψουμε να μας συμπεριφέρονται άσχημα, μάλλον θα δημιουργήσουν και σε εμάς προβλήματα.

Είναι καιρός να αρχίσετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και να σταματήσετε να αφήνετε τους άλλους να σας κάνουν πράγματα που σας επηρεάζουν αρνητικά. Εδώ είναι 7 από αυτά.

1 – Να παραπονιέται συνεχώς

Όταν κάποιος παραπονιέται συνεχώς, έχει κολλήσει σε μια τοξική νοοτροπία και δεν μπορεί να συνεισφέρει στη σχέση σας με θετικό τρόπο. Ναι, είναι ΟΚ να επιτρέπετε στους άλλους να αποσυμπιέζονται, αλλά βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν μέτρα για να προχωρήσουν πέρα από το παράπονο.

2 – Να «κολλάνε» πάνω σας όταν έχουν ανάγκη

Αν τρέχουν κοντά σας για βοήθεια ακόμα και για τις πιο απλές τους εργασίες, σας κλέβουν χρόνο. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι καλό να είσαι χρήσιμος, αλλά πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία.

3 – Θέλουν να μονοπωλούν όλο τον χρόνο σας

Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται χαριτωμένο να έχεις κάποιον που θέλει να περνάει κάθε στιγμή μαζί σου, αλλά η ζήτηση για το χρόνο σου δεν θα πρέπει να πάει στην υπερβολή. Και σίγουρα δεν μπορεί να ζητά ο άλλος τον περισσότερο χρόνο σου, σε μόνιμη βάση. Αλλιώς μπορεί να έχετε μεγαλύτερα προβλήματα στα χέρια σας.

4 – Δεν είσαι ποτέ προτεραιότητα

Όταν όλα και όλοι οι άλλοι έχουν προτεραιότητα και εσύ είσαι πάντα στην άκρη, τότε μάλλον πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

5 – Βρίσκει πάντα κάτι λάθος στις πράξεις σου

Εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σωστά, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το κάνετε ποτέ. Οι αληθινά υποστηρικτικές σχέσεις δεν ενοχοποιούν. Αν κάποιος βρίσκει πάντα κάτι λάθος στις πράξεις σου, ίσως ήρθε η ώρα να κρατήσεις αποστάσεις από αυτό το άτομο.

6 – Δεν πιστεύουν στα όνειρά σας

Πρέπει να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που πιστεύουν στα όνειρά σας, διαφορετικά θα δυσκολευτείτε να τα πραγματοποιήσετε. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επιρεάζουν. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

7 – Σε κατηγορούν για ό,τι πάει στραβά στη ζωή τους

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να ρίξουν αλλού την ευθύνη όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή τους. Θα το κάνουν ξανά και ξανά. Μην επιτρέπετε σε κάποιον άλλο να μεταφέρει την ευθύνη πάνω σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =