αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά καθημερινά τρικ που καταπολεμούν την αναβλητικότητα που (ίσως) έχεις

Επτά καθημερινά τρικ που καταπολεμούν την αναβλητικότητα που (ίσως) έχεις

Το έχουμε ξανά πει: Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από τους στόχους σου. Το βλεπουμε και στην Ελλάδα. Πολλοί έχουν καλές ιδέες, αλλά οι περισσότεροι δεν τις κάνουν πράξη. Το αφήνουν… για αργότερα. Συνήθως, το «αργότερα» σημαίνει «ποτέ».

Το θέμα είναι το πως μπορείς να βγεις από αυτό το κακό μονοπάτι. Υπάρχουν τρόποι. Το inc.com παραθέτει 7 γρήγορα tips για να μετατρέψεις την αναβλητικότητα σε πράξεις.

1# Τακτοποίησε το γραφείο σου. Αν υπάρχει χάος εκεί, μπορεί να σου αποσπά την προσοχή. Επίσης δεν θα βρίσκεις τα εργαλεία που θες άμεσα.

2# Ντύσου κανονικά. Αν δουλεύεις από το σπίτι, μην κάθεσαι με τις πιτζάμες. Βάλε ρούχα. Έτσι θα μπεις σε mood εργασίας.

3# Άσε τις… προσευχές. Αν έχεις μεγάλο φόρτο εργασίας, δεν έχει νόημα να προσεύχεσαι. Μάλλον είναι καλύτερο να δουλέψεις.

4# Βάλε deadlines στο εαυτό σου. Ακόμα και εντός της ημέρας. Και δώσε ένα «βραβείο» σε εσένα, αν τα κάνεις όλα εντός χρόνου.

5# Ξεκίνα με τις… επικεφαλίδες ή τα emails. Έχεις να γράψεις ένα βιβλίο. Δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να ξέρεις όλο το κείμενο. Ξεκίνα με τις επικεφαλίδες. Το ίδιο και στη δουλειά. Ξεκίνα με τα εύκολα. Π.χ. με κάποια emails.

6# Φτιάξε το κρεβάτι σου. Είναι η πρώτη δουλειά της ημέρας. Αν δεν μπορείς να κάνεις ούτε αυτό, μην περιμένεις πολλά…

7# Υπάρχει καλή αναβλητικότητα. Δεν μετρά μόνο να τελειώσεις εντός χρόνο ένα έργο, μετρά και το αποτέλεσμα. Αν στην πορεία βρεις έναν καλύτερο τρόπο για να γίνουν τα πράγματα, κάνε το. Ακόμα κι αν η δουλειά ολοκληρωθεί πιο μετά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + nine =