αρχικηVIRALΕπτά εναλλακτικές κοινωνικές δραστηριότητες, για όσους δεν έχουν πολλούς φίλους

Επτά εναλλακτικές κοινωνικές δραστηριότητες, για όσους δεν έχουν πολλούς φίλους

Ίσως να είσαι από τα άτομα που δεν έχουν πολλούς φίλους. Και όσο προχωράς στη ζωή σου, νιώθεις ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να «συνδεθείς» με νέα άτομα. Οι εποχές που οι καλύτεροί σου φίλοι ήταν άνθρωποι που έμεναν απέναντι από το σπίτι σου ή ήταν στην ίδια τάξη στο σχολείο σου, έχουν παρέλθει εδώ και πολύ καιρό.

Αυτό είναι ακόμη πιο συνηθισμένο τώρα που τόσοι πολλοί άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως: χωρίς τη σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί με τους συναδέλφους, η μοναξιά και η αποξένωση είναι πιο έντονα από ποτέ.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπον αν έχεις μπει σε ένα τέτοιο πλαίσιο; Το αμερικανικό aconsciousrethink.com παραθέτει 7 εναλλακτικές κοινωνικές δραστηριότητες, για όσους δεν έχουν πολλούς φίλους. Κάπως έτσι θα γεμίσεις τον χρόνο σου και -γιατί όχι- θα γνωρίζεις νέο κόσμο.

1# Επισκέψεις σε μουσεία

Είστε λάτρης της τέχνης, του πολιτισμού και της ιστορίας; Αν ψάξεις, θα διαπιστώσεις ότι αρκετά μουσεία και γκαλερί, κάνουν events πολύ συχνά. Όταν εγκαινιάζουν μία νέα έκθεση και όχι μόνο. Αυτές είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για συζήτηση με άλλους ανθρώπους σε περιβάλλον χαμηλού στρες: Ξέρετε ότι είναι εκεί επειδή τους αρέσει επίσης η τέχνη (ή οποιαδήποτε άλλα ιστορικά εκθέματα παρουσιάζονται) και ως εκ τούτου μπορείτε να συζητήσετε χαλαρά, χωρίς πίεση. Μπορείτε να συζητήσετε για αυτά που βλέπετε και πιθανότατα θα συνεχίσετε να συναντάτε τα ίδια άτομα σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

2# Ghost Walks

Εάν σας ενδιαφέρουν τα μεταφυσικά φαινόμενα, τσεκάρετε περιπάτους για αναζήτηση… φαντασμάτων ή άλλες περιηγήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή σας! Σχεδόν κάθε πόλη στον πλανήτη έχει μερικά «στοιχειωμένα κτίρια» για να δείτε και αν σας ενδιαφέρει να βουτήξετε σε τρομακτικές καταστάσεις, να είστε βέβαιοι ότι υπάρχουν και άλλα κοντά. Μπορείτε να συναντηθείτε με μια ομάδα έρευνας για κυνήγι φαντασμάτων ή παραφυσικά φαινόμενα. Αντί απλώς να περπατούν σε μέρη που μπορεί να είναι ή όχι στοιχειωμένα και να ακούν έναν ξεναγό να μιλάει για το ποιος πέθανε πού, αυτές οι ομάδες παίρνουν έναν πιο ενεργό ρόλο και προσπαθούν να αναζητήσουν τους παλαιούς κατοίκους ενός συγκεκριμένου μέρους. Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να εξερευνήσετε κάστρα ή εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και να χρησιμοποιήσετε καλό τεχνολογικό εξοπλισμό για να εντοπίσετε ενέργειες στο χώρο και να ηχογραφήσετε… φωνές. Μπόνους: ο κοινός σας τρόμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία νέα συνάντηση σε ένα εστιατόριο ή ένα καφέ μετά το συμβάν.

3# Community Groups

Πολλές κοινότητες έχουν τακτικές συγκεντρώσεις όπου μπορείτε να κάνετε παρέα με τους γείτονές σας και να συμμετέχετε σε πράγματα που επηρεάζουν τη δική σας περιοχή. Αυτά μπορεί να είναι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, αθλητικά τουρνουά και συναντήσεις ανταλλαγής πραγμάτων. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε καν τους δικούς μας άμεσους γείτονές μας, πόσο μάλλον άλλους ανθρώπους στην περιοχή, οπότε αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους που μένουν κοντά.

4# Μαθήματα

Τα μαθήματα μαγειρικής μπορούν να σας βοηθήσουν να γνωρίσετε άτομα με παρόμοια γαστρονομικά ενδιαφέροντα, ενώ τα δημιουργικά μαθήματα θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας ενώ αλληλεπιδράτε με όσους μπορεί να μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Πολλές από αυτές τις ομάδες είναι επίσης πολυσυλλεκτικές, ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με άτομα όλων των διαφορετικών ηλικιών και προελεύσεων.

5# Γίνε εθελοντής

Όσοι δεν έχουν λάβει μέρος σε εθελοντική εργασία θα εκπλαγούν ευχάριστα από το πόσο ικανοποιητική μπορεί να είναι σε πολλά επίπεδα. Λαμβάνοντας μέρος σε ευκαιρίες εθελοντισμού, όχι μόνο θα κάνετε καλό στην κοινότητά σας, θα συναντήσετε ανθρώπους με παρόμοιες αξίες, ενώ θα κάνετε μια πραγματική διαφορά στον κόσμο. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ο εθελοντισμός μπορεί να ανακουφίσει την κατάθλιψη. Όταν επικεντρώνεστε στο να κάνετε τα πράγματα καλύτερα για τους γύρω σας, τα δικά σας δεινά έρχονται σε δεύτερη μοίρα για να τους βοηθήσετε. Μοίρασε τρόφιμα σε άστεγους, κάνε μία αναδάσωση ή βοήθησε σε έναν οίκο ευγηρίας.

6# Online Gaming

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν το αντίθετο αυτού που πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μια κοινωνική δραστηριότητα, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να παίζετε ένα MMORPG παιχνίδι, μπορεί να είναι μια εξαιρετική κοινωνική δραστηριότητα. Σε παιχνίδια όπως το World of Warcraft ή το Guild Wars, μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους, να συμμετάσχετε σε ομάδες και ακόμη και να μιλήσετε για τη στρατηγική μέσω ενός ακουστικού, εάν θέλετε να αλληλεπιδράσετε φωνητικά.

7# Meetup Groups

Εάν βρίσκεστε σε μια πόλη με περισσότερα από εκατό άτομα σε αυτήν, είναι πιθανό να υπάρχουν κάποιες ομάδες Meetup κοντά. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από αυτες, και θα βρείτε άλλους άγνωστους ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε για διάφορα θέματα, από επιχειρηματικότητα και startups, μέχρι αθλητικά. Απλώς κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και προετοιμαστείτε να εκπλαγείτε με τις κοινωνικές ομάδες που υπάρχουν γύρω σας. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε και να εμφανιστείτε στη συνάντηση!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − one =