αρχικηVIRALΕπτά δύσκολες αλήθειες για την ζωή που θα σε κάνουν ισχυρότερο

Επτά δύσκολες αλήθειες για την ζωή που θα σε κάνουν ισχυρότερο

Είναι 7 σκληρές αλήθειες για την ζωή που μπορούν να σε κάνουν ισχυρότερο. Αν τις αποδεχτείς και κινηθείς σωστά. Επτά τέτοιες αλήθειες θα δεις στην παρακάτω λίστα, όπως τις διαβάσαμε στο awakengr.com.

1. Οι άνθρωποι δεν σου χρωστούν τίποτα

Δεν είναι δουλειά των άλλων να σε διορθώσουν ή να σε βοηθήσουν. Εσύ πρέπει να διορθώσεις τον εαυτό σου. Να είσαι υπεύθυνος για την ζωή σου. Σου λείπει κάτι; Ακολούθησε το και απέκτησε το. Είσαι λυπημένος; Ανακάλυψε τα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο.

Σταμάτα να περιμένεις τα πράγματα να συμβούν από μόνα τους. Κανείς δεν θα σε σώσει. Εσύ είσαι υπεύθυνος για την ζωή σου. Βγες στον κόσμο, ανακάλυψε αυτό που θες και κράτα το σφιχτά.

2. Τίποτα δεν είναι τέλειο

Μην χρονοτριβείς για να αναζητήσεις αυτά που επιθυμείς. Είναι αδύνατον να βρεις την σωστή στιγμή για να κάνεις κάτι. Και αν περιμένεις αρκετά, ίσως βρεις τον εαυτό σου να σε περιμένει στο νεκροκρέβατο με μια λίστα από όλα όσα έχεις μετανιώσει. Αν θες να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση, άρχισε να την σχεδιάζεις και κάνε το πρώτο βήμα σήμερα. Η σωστή στιγμή είναι τώρα.

3. Θα αποτύχεις, επανειλημμένα

Ο Αριστοτέλης κάποτε παρατήρησε «Ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις την κριτική είναι να μην κάνεις τίποτα, να μην λες τίποτα και να είσαι ένα τίποτα.» Αυτό ισχύει και σήμερα. Η αποτυχία είναι χαρακτηριστικό της δράσης. Και αν δεν αποτύχεις, δεν θα προσπαθήσεις αρκετά. Όλοι οι επιτυχημένοι πάντα απέτυχαν πριν πετύχουν αυτό που επιθυμούσαν. Είναι φυσιολογικό να κάνεις ανόητα πράγματα ή κακές αποφάσεις.

Όλα αυτά είναι εντάξει, αλλά όταν αποτύχεις, σήκω ξανά. Ποτέ μην σταματήσεις να ζεις ή να κυνηγάς αυτό που πραγματικά θες απλώς επειδή δεν το κατάφερες την πρώτη φορά.

4. Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν

Το να ξεχάσεις το παρελθόν είναι δύσκολο. Αλλά δεν μπορείς να επεξεργαστείς αυτά που έγιναν. Μην ξοδεύεις την ενέργεια σου αναρωτώντας τι θα έπρεπε να είχες κάνει. Αντιθέτως, εστίασε στα σχέδια για το μέλλον και ξεκίνα να κάνεις βήματα προς αυτό σήμερα. Ελέγχεις μόνο το σήμερα.

5. Το αύριο δεν έρχεται για όλους

Δεν ξέρεις πότε θα είναι η τελευταία μέρα σου στη γη. Οι άνθρωποι τρακάρουν με τα αμάξια τους ή παθαίνουν θανατηφόρες αρρώστιες. Μην περιμένεις το αύριο για να κάνεις αυτό που μπορείς σήμερα. Ακούγεται κλισέ αλλά είναι η πιο σημαντική συμβουλή που μπορείς να λάβεις. Σταμάτα να ακούς αυτή τη φωνή στο κεφάλι σου που σου λέει να περιμένεις και να ξεκινήσεις κάτι κάποια άλλη μέρα, επειδή για κάποιους ανθρώπους το αύριο δεν έρχεται ποτέ.

6. Το να είσαι απασχολημένος δεν ισοδυναμεί με την παραγωγικότητα

Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται ότι ζουν μόνο για να λένε στους άλλους πόσο απασχολημένοι είναι. Αλλά αν παρατηρήσεις τι κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις πως αν εστίαζαν μόνο στο να τελειώσουν την δουλειά τους αντί να ανησυχούν για το αν όλοι γνωρίζουν για το πόσο απασχολημένοι είναι και για το πόσο πολλά έχουν να κάνουν, δε θα ήταν τόσο απασχολημένοι.

Η ιδέα είναι να μάθεις να δουλεύεις εξυπνότερα. Όχι πιο σκληρά. Κάνε κάθε μέρα μια λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις, βάλε τα σημαντικότερα πρώτα και ολοκλήρωσε τα. Είναι σημαντικό να απενεργοποιήσεις όλες τις ειδοποιήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή. Συγκεντρώσου στο να ολοκληρώσεις τους στόχους σου. Μην αρχίσεις τις δικαιολογίες. Όλοι έχουν το ίδιο ποσοστό χρόνου κάθε μέρα. Εσύ αποφασίζεις το πώς θα ξοδέψεις αυτές τις ώρες.

7. Έχεις χρόνο

Το «Δεν έχω χρόνο» λέγεται τόσες πολλές φορές που έχει γίνει μια δήλωση χωρίς νόημα. Πόσο χρόνο ξοδεύεις καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση, στο να κοιτάς φωτογραφίες του κινητού σου ή στο να μιλάς με τους συναδέλφους σου για τα αδέλφια, τα ξαδέλφια και τα κατοικίδια;

Όλοι γεμίζουμε την μέρα μας με περισπασμούς. Μάθε να αναγνωρίζεις τους δικούς σου και να περιορίζεις τον χρόνο σου σε αυτούς. Εστίασε σε αυτά που πρέπει να κάνεις από την λίστα που αναφέραμε πριν και πραγματοποίησε τα. Θα εκπλαγείς από το πόσα πολλά μπορείς να κάνεις σε μια μέρα και πόσο πιο κοντά μπορείς να φτάσεις στους στόχους σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =