αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά γρήγορες τεχνικές για να πετυχαίνεις τους στόχους που βάζεις

Επτά γρήγορες τεχνικές για να πετυχαίνεις τους στόχους που βάζεις

Στην αρχή κάθε χρονιάς οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν τους νέους στόχους τους. Αλλά εδώ είναι μία πραγματικότητα: Λίγοι τελικά είναι αυτοί που πετυχαίνουν τους στόχους που βάζουν.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και στον business κόσμο. Οι επιχειρηματίες πρέπει να αναπτύξουν μια ικανότητα για τη δημιουργία ρεαλιστικών, εφικτών λύσεων εάν θέλουν να πετύχουν. Πως μπορεί κάποιος να καταφέρει κάτι τέτοιο; Εδώ είναι 7 γρήγορες τεχνικές για να πετυχαίνεις τους στόχους που βάζεις. Τα συγκεκριμένα points είναι μέρος μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό Success.com.

1# Βάλε μικρότερους στόχους. Δεν είναι κακό να έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Αλλά όταν βλέπουμε ένα… βουνό να υψώνεται μπροστά μας, είναι πιθανό να τα παρατήσουμε. Βάλε μικρότερους στόχους, οι οποίοι θα σε οδηγήσουν στον τελικό προορισμό σου. Και ξεκίνα με το πρώτο σκαλοπάτι. Σπάσε μια τεράστια δέσμευση σε μικρότερους και πιο διαχειρίσιμους στόχους. Αυτό σας βοηθά να χτίσετε την δυναμική που χρειάζεστε για να επιτύχετε αυτά που θέλετε.

2# Να είσαι συγκεκριμένος. Εστιάστε σε συγκεκριμένους στόχους αντί για γενικούς. Πες, για παράδειγμα, ότι θες να χάσεις 10 κιλά, αντί απλά να έχεις μία καλύτερη διατροφή. Αποφασίστε να διαβάζετε ένα βιβλίο κάθε μήνα αντί να «διαβάζετε περισσότερο». Δώστε στον εαυτό σας συγκεκριμένους στόχους και θα είναι πιο πιθανό να τους ολοκληρώσετε!

3# Κράτα τους μαζί σου. Γράψτε τους στόχους σας, κρατήστε τους μαζί σας και ελέγξτε την πρόοδό σας έγκαιρα. Εάν δεν το κάνετε, θα αποδειχθεί ίσως χάσιμο χρόνου, καθώς θα έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να τους ακολουθήσετε.

4# Να ξέρεις το «γιατί» σου. Οι λύσεις δεν είναι ποτέ εύκολες γιατί απαιτούν συνέπεια και πειθαρχία. Το να έχεις ξεκάθαρη ιδέα του γιατί κάνεις κάτι, είναι το καλύτερο κίνητρο. Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμα κι αν πέσετε, μπορείτε να σηκωθείτε. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορείτε ακόμα να πετύχετε τον στόχο σας αν συνεχίσετε.

5# Να είσαι ρεαλιστής. Είναι εύκολο να βάλεις τεράστιους στόχους που ελπίζεις να πετύχεις μια μέρα στην καριέρα σου. Αλλά κάνοντας αυτό, προετοιμάζετε τον εαυτό σας για αποτυχία. Πρέπει να βάλεις στόχους που να είναι ρεαλιστικοί. Ξεκινήστε με μικρότερους στόχους που θα σας βάλουν σε μια πορεία προς τους μεγαλύτερους, όπως είπαμε και πριν.

6# Δημιούργησε ένα χρονοδιάγραμμα. Η δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος σας δίνει μια σαφή ιδέα για το πότε πρέπει να πετύχετε κάθε στόχο και θα μπορείτε να μετρήσετε την πρόοδο σας. Θα αισθανθείτε επίσης μια αίσθηση επιτυχίας όταν φτάνετε σε ένα ορόσημο. Έτσι θα έχεις αρκετές μικρές ανταμοιβές κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

7# Υπευθυνότητα. Χρησιμοποιήστε τόσο τους ανθρώπους όσο και την τεχνολογία για να δημιουργήσετε υπευθυνότητα. Ενημερώστε τους άλλους τι κάνετε και ζητήστε την υποστήριξή τους. Ένα γρήγορο μήνυμα από έναν φίλο που ρωτά αν έχετε πετύχει τους στόχους σας μπορεί να είναι απίστευτα παρακινητικό. Δεύτερον, χρησιμοποιήστε την τεχνολογία! Ορίστε υπενθυμίσεις για τον εαυτό σας σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα εμφανίζονται στο τηλέφωνό σας, ορίζοντας σημεία αναφοράς. Με τέτοιες μικρές κινήσεις θα είσαι πιο υπεύθυνος απέναντι στις δεσμεύσεις σου και δεν θα βγεις εκτός δρόμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =