06/12/24

Επτά γρήγορες τεχνικές για να έχεις πιο δυνατή μνήμη

Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύουν την αδύναμη μνήμη και την κακή συλλογή πληροφοριών. Παραπονιούνται για αδύναμη μνήμη. Δεν είναι αδύναμη μνήμη αλλά κακή συλλογή πληροφοριών. Πόσο λυπηρό είναι όταν δεν μπορείς να θυμηθείς το όνομα ενός ατόμου που γνώρισες στο παρελθόν. Τι εντύπωση δίνει σε άλλο άτομο όταν λες ότι ξέχασες το όνομά του;

Σε αυτόν τον πολυάσχολο και γρήγορο κόσμο, οι άνθρωποι ξεχνούν αριθμούς τηλεφώνου, κωδικούς πρόσβασης και PIN.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία και τεχνικές με τις οποίες μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας. Δεν είναι μεγάλη πρόκληση αλλά θέλει λίγη περισσότερη συγκέντρωση και προσπάθεια. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εξαιρετικά περίπλοκος. Πρέπει να ξέρετε πώς να τον χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

Εδώ είναι μερικές τεχνικές, όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό addicted2success.com.

-Μείνετε συγκεντρωμένοι σε ένα πράγμα τη φορά. Μην πηγαίνετε για multitasking. Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι οι πληροφορίες είναι σημαντικές, να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια και συγκέντρωση, ώστε να θυμάστε καλά.

-Αποφύγετε θορύβους, διακοπές και εξωτερικές ενοχλήσεις κατά την ακρόαση.

-Κάντε τα πράγματα αργά- ναι αυτό ενισχύει τη μνήμη σας.

-Καλέστε τους ανθρώπους με τα ονόματα όταν σας συστηθούν. Για παράδειγμα, «Χαίρομαι που σε γνωρίζω, Ρόμπερτ». Συσχετίστε τα ονόματα των ατόμων με γνωστά άτομα που έχετε ήδη ”καταχωρήσει” στο μυαλό σας για καλύτερη διατήρηση της πληροφορίας.

-Δημιουργήστε οπτικές εικόνες στο μυαλό σας.

-Όταν μιλάτε πιο δυνατά, μπορείτε να θυμάστε καλύτερα καθώς ακούτε τη φωνή σας. Κρατήστε επίσης ένα ημερολόγιο για να σημειώσετε τις σημαντικές πληροφορίες.

-Εάν δυσκολεύεστε να απομνημονεύσετε μεγάλο περιεχόμενο, μπορείτε να το χωρίσετε σε μικρά μέρη. Απομνημονεύστε κάθε μικρό μέρος και συνδέστε το νοερά για την τελική απομνημόνευση.

Γιάννης Μπελεγρίνης
Γιάννης Μπελεγρίνης
Ο Γιάννης Μπελεγρίνης είναι δημοσιογράφος και ιδρυτής του itspossible.gr. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή, κάνοντας την πρακτική του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο τμήμα του οικονομικού ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ όπως η Huffington Post Greece, ο Όμιλος του ANT1 και το Startup.gr.

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 3 =