αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά απλοί τρόποι για να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθούν και να σε σέβονται περισσότερο

Επτά απλοί τρόποι για να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθούν και να σε σέβονται περισσότερο

Όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς, ναι. Αλλά επίσης – ίσως το πιο σημαντικό στον εργασιακό χώρο – όλοι θέλουμε να μας σέβονται. Ο σεβασμός είναι σημαντικός όταν πρόκειται για την εξέλιξη της καριέρας μας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία, όταν τα ανώτερα στελέχη εξετάζουν τις ιδέες σας, όταν επιλέγουν άτομα για να συμμετάσχουν σε projects και όταν σκέφτονται ποιος θα πάρει προαγωγές ή αυξήσεις.

Αλλά πρακτικά τι μπορείς να κάνεις; Το It’s Possible σου παραθέτει 7 απλούς τρόπους για να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθούν και να σε σέβονται περισσότερο.

1# Μην είσαι αργοπορημένος και μην αθετείς τα deadlines. Όλοι έχουμε έναν τέτοιο τύπο στον κύκλο μας. Αυτός που είναι… μόνιμα αργοπορημένος. Και όταν αναλαμβάνει μία δουλειά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τηρήσει το deadline. Μην είσαι αυτός ο τύπος. Προσπάθησε να είσαι αξιόπιστος. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε υπόσχεση δίνεις —είτε είναι ημερομηνία για να ολοκληρώσεις ένα project, είτε ένα ραντεβού ή οτιδήποτε άλλο— να την τηρείς.

2# Αντιμετώπισε τους πάντες με σεβασμό. Για να κερδίσεις τον σεβασμό, πρέπει να δώσεις κιόλας— και όχι μόνο στους ανωτέρους σου. Φρόντισε να σέβεσαι τους άλλους. Από τους ανωτέρους σου στο γραφείο, μέχρι με την ρεσεψιονίστ ή τον ντελιβερά που θα συναντήσεις.

3# Γίνε ο «Connector». Δηλαδή; Γνωρίζετε κάποιον σε άλλη εταιρεία που μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας συνάδελφος ή έχεις έναν φίλο που μπορεί να είναι εξαιρετικός επικεφαλής πωλήσεων ή ξέρεις οποιονδήποτε άλλον που θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία; Σύστησε τον! Γίνε ο Connector. Κάνοντας αυτό, δείχνει ότι έχετε ένα εντυπωσιακό δίκτυο — αλλά και ότι είστε πρόθυμοι να το μοιραστείτε για να βοηθήσετε τους άλλους.

4# Χρησιμοποίησε λιγότερο την λέξη «εγώ». Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «εγώ» πιο συχνά όταν επικοινωνούν με άτομα που αισθάνονται ότι είναι πιο ισχυρά από αυτούς. Στην ουσία όμως δεν κερδίζεις τίποτα έτσι. Δεν θα κερδίσεις το σεβασμό. Και μάλλον θα γίνεις πιο αντιπαθείς στους άλλους αν χρησιμοποιείς το «εγώ» σε κάθε πρόταση.

5# Ζήτα βοήθεια. Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι το να ζητάτε βοήθεια υποδηλώνει ότι δεν ξέρετε τι κάνετε – κερδίζοντας λιγότερο σεβασμό – μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει υπέρ σας με πολλούς τρόπους (αν γίνει σωστά). Πρώτον, δείχνει στο άτομο που ζητάτε ότι σέβεστε τη γνώμη του. Δεύτερον, θα δείξει ότι είστε αρκετά παραγωγικοί ώστε να μην χάνετε τόνους χρόνου προσπαθώντας να καταλάβετε μόνοι σας τι πρέπει να κάνετε. Τέλος, δείχνει ότι νοιάζεστε για τη δουλειά σας (και την επαγγελματική σας ανάπτυξη) αρκετά ώστε να παραδεχτείτε όταν δεν ξέρετε κάτι – και στη συνέχεια να μάθετε.

6# Να θυμάσαι πληροφορίες για τους άλλους. Λαμβάνοντας υπόψη τις μικρές λεπτομέρειες σχετικά με τους ανθρώπους – τα ονόματα του συζύγου και του παιδιού τους, τι κάνουν το Σαββατοκύριακο, τα χόμπι τους, πού σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές και άλλα παρόμοια – και στη συνέχεια να τους κάνετε ερωτήσεις σχετικά με αυτά τα πράγματα ή να τους τα αναφέρετε στη συζήτηση, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αυξήσετε τους πόντους σας. Δείχνει ότι πραγματικά αφιερώσατε χρόνο για να τα θυμηθείτε και γενικά νοιάζεστε για αυτούς ως ανθρώπους.

7# Κάνε καλά την δουλειά σου. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να κερδίσεις σεβασμό; Μην ξοδεύεις υπερβολικό από το χρόνο σου ανησυχώντας για το αν κερδίζεις τον σεβασμό των άλλων, και αντ’ αυτού αφιέρωσε αυτόν τον χρόνο κάνοντας τη δουλειά σου πολύ, πολύ καλά. Είναι σημαντικό να αποκτήσετε τη φήμη ότι είστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνετε, και σίγουρα η είδηση θα κυκλοφορήσει παντού. Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, θα κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων στο επαγγελματικό πεδίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 12 =