αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά αλήθειες για την επιτυχία, τις οποίες κάθε επιχειρηματίας πρέπει να μάθει

Επτά αλήθειες για την επιτυχία, τις οποίες κάθε επιχειρηματίας πρέπει να μάθει

Όλοι θέλουν να γίνουν πετυχημένοι. Να φτάσουν στο υψηλότερο σημείο που μπορούν. Όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν αρκεί μόνο η θέληση. Όπως εξηγεί σε άρθρο του το αμερικανικό Entrepreneur.com, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος πρέπει να αφήσεις πίσω κάποιες από τις πεποιθήσεις που ίσως έχεις. Οι πεποιθήσεις αυτές μπορεί να έχουν μπει στο μυαλό σου από το εκπαιδευτικός σύστημα, από τα πρότυπα που έχει η κοινωνία σου ή από τους γονείς σου.

Ο αρθρογράφος του αμερικανικού site μελέτησε τις ζωές μερικών πετυχημένων ανθρώπων όπως ο Thomas Edison, ο Walt Disney, ο Steve Jobs, ο Richard Branson, ο Albert Einstein. Και κατέλειξε σε 7 αλήθειες για την επιτυχία, που πρέπει κάθε επιχειρηματίας να μάθει. Είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην κορυφή.

1# Λύσε ένα πρόβλημα καλά. Ναι, είναι καλύτερο από το να προσπαθήσεις να λύσεις πολλά, με μέτριο τρόπο.

2# Η επιτυχία δεν είναι μόνο μια λίστα με επιτεύγματα. Είναι και η γνώσεις που παίρνεις στην διαδρομή.

3# Η επιτυχία πρέπει να μην έχει «μονιμότητα». Το είδε από πρώτο χέρι ο Steve Jobs. Ο οποίος απολύθηκε από την Apple, ίδρυσε την Pixar, και μετά επέστρεψε στην Apple για να την πάει στην κορυφή. Υπήρχε πάντα μια εναλλαγή.

4# Οι αδυναμίες μπορεί να είναι καλές. Αρκεί να βάλεις γύρω σου τους «συμπληρωματικούς» ανθρώπους

5# Καλή η γνώση, ακόμα καλύτερο να την αμφισβητείς. Ναι, είναι καλό να παίρνεις γνώσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι να είσαι σε θέση να τις αμφισβητήσεις στην διάρκεια της διαδρομής. Δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια.

6# Να έχεις όραμα για την επιχείρηση σου. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να βρεις και πρακτικούς τρόπους για να πετύχεις αυτά που θες.

7# Η ενσυναίσθηση. Είναι το στοιχείο που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τους άλλους. Έτσι θα κάνεις καλύτερες συνεργασίες, θα φτιάξεις καλύτερες ομάδες και θα φτάσεις στον στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =