αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά «αθώες» φράσεις που σε κάνουν να δείχνεις λιγότερο ικανός. Καλύτερα να μην πεις τίποτα

Επτά «αθώες» φράσεις που σε κάνουν να δείχνεις λιγότερο ικανός. Καλύτερα να μην πεις τίποτα

«Αντί να χρησιμοποιείτε αδύναμες λέξεις, η σιωπή είναι μερικές φορές η καλύτερη. Σας επιτρέπει να κάνετε παύση και να σκεφτείτε, ενώ αφήνετε το κοινό να επεξεργαστεί αυτό που λέτε», λέει η expert δημόσιας ομιλίας, Christina Helena, σε άρθρο της στο CNBC.

Και συμπληρώνει: «Ως ειδικός στη δημόσια ομιλία, έχω περάσει πάνω από μια δεκαετία δουλεύοντας με στελέχη και ηγέτες σε μεγάλες εταιρείες όπως η Google, το Facebook και το LinkedIn. Η συμβουλή μου προς αυτούς είναι πάντα: Less is more».

Η ιδια παραθέτει μία σειρά από «αθώες» φράσεις που χρησιμοποιούμε συχνά στην καθημερινότητα μας και μας κάνουν να φαινόμαστε λιγότερο ικανοί και αξιόπιστοι. Εδώ είναι 7 τέτοιες φράσεις που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου.

«Συγγνώμη, αλλά…»

Όταν χρησιμοποιείτε υπερβολικά απολογητικές φράσεις, μπορεί να φανείτε αδύναμοι ή λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας.

Και αν πρόκειται να ζητήσετε συγγνώμη, κάντε το με αυτοπεποίθηση. Μην το συνοδεύετε με ανειλικρινείς λέξεις όπως «αλλά».

«Είναι κατανοητό αυτό;»

Έχουμε δει ανθρώπους να το λένε αυτό αφότου προσπάθησαν να εξηγήσουν κάτι, αλλά δεν ένιωθαν ότι… έκαναν καλή δουλειά. Μια καλύτερη φράση θα ήταν: «Ελπίζω ότι έγινε κατανοητό». Δώστε στους ανθρώπους τουλάχιστον 15 έως 30 δευτερόλεπτα για να αφομοιώσουν και μετά ρωτήστε αν έχουν ερωτήσεις.

«Θα προσπαθήσω»

Θα τα καταφέρετε αν πείτε ότι θα προσπαθήσετε; Μπορεί. Αλλά αυτή η φράση σας κάνει να ακούγεστε λιγότεροι σίγουροι ή ότι δεν έχετε την αυτοπεποίθηση να ολοκληρώσετε την εργασία που έχετε στο χέρι.

«Δεν είμαι ειδικός, αλλά…»

Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση, υπονομεύετε άμεσα τη δική σας γνώση. Σε μία προσπάθεια να φανείτε κουλ και σίγουροι, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.

«Απλά…»

Η χρήση αδύναμων λέξεων όπως «απλά» μέσα σε φράσεις, αποδυναμώνει το μήνυμά σας κάνοντας τη δήλωσή σας να φαίνεται λιγότερο σημαντική.

«Νομίζω ότι…»

Αυτή η φράση σας κάνει να ακούγεστε διστακτικός και αβέβαιος για το τι λέτε. Δεν παραθέτετε δεν είναι γεγονός, αλλά μία σκέψη. Εάν γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε ένα καλά ερευνημένο επιχείρημα, πείτε το με αυτοπεποίθηση.

«εεε»

Το κάνουμε συχνά. Ένα τέτοιο επιφώνημα υποδηλώνει ότι δεν είστε προετοιμασμένοι, δεν έχετε αυτοπεποίθηση ή δεν ξέρετε τι να πείτε στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =