αρχικηVIRALΕπιχειρηματικές ιδέες παντού: Το σπίτι του Πάμπλο Εσκομπάρ έχει μετατραπεί σε ένα 5άστερο ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Επιχειρηματικές ιδέες παντού: Το σπίτι του Πάμπλο Εσκομπάρ έχει μετατραπεί σε ένα 5άστερο ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Ο διαβόητος «βαρώνος» των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ – η ιστορία της ζωής του είναι η βάση της τηλεοπτικής σειράς «The Narcos» – είχε χτίσει, αλλά και αποκτήσει τον καιρό της δόξας, πολλές κατοικίες στο μάκρος και το πλάτος της αμερικανικής ηπείρου. Μία απ’ αυτές ήταν μια βίλα, μια έπαυλη στο Τουλούμ, στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βίλα εγκαταλείφθηκε όταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ πέθανε, το 1993. Την ανακάλυψαν το 2003 και την επέστρεψαν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, αλλά, το 2012, «σκόνταψε» πάνω της ο Λάιο Μάλκα, που λίγα χρόνια αργότερα, την αγόρασε.

Ποιος είναι ο Λάιο Μάλκα; Είναι ένας πολύ γνωστός έμπορος έργων τέχνης, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που αγοράζει και πουλά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως αυτά του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά και του Kaws.

Ο Μάλκα μετέτρεψε την παλιά βίλα του Εσκομπάρ σε μπουτίκ ξενοδοχείο και τη γέμισε με έργα της συλλογής του. Με λίγα λόγια, παρουσίασε ένα art boutique hotel, που ακούει στο όνομα «Casa Malka». Πεντάστερο το μπουτίκ ξενοδοχείο και διαχειριστής του η Design Hotels.

H «Casa Malka» άνοιξε, το 2015, με δεκαπέντε υπνοδωμάτια. Αλλά ο ανήσυχος Λάιο συνεχώς προσθέτει χώρους, όπως διαβάζουμε στο Newsbeast.gr.

Η εμπειρία διαμονής είναι βαριά σε ιστορικές μνήμες. Εκεί διέμενε, άλλωστε, ένας βαρώνος των ναρκωτικών, ο οποίος όμως έδινε λεφτά στους φτωχούς. Είναι εντυπωσιακή λόγω του ορυμαγδού έργων τέχνης που διαμορφώνουν το σκηνικό διαμονής. Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι η βίλα ήταν πιο καλόγουστα διακοσμημένη την περίοδο που ήταν ιδιοκτησία του Εσκομπάρ. Και, βεβαίως, είναι και τα 180 μέτρα της καλυμμένης με λευκή άμμο παραλίας που αγκαλιάζει η βίλα στην περιοχή που είναι γνωστή ως Riviera Maya.casa1 casa2 casa3 casa4casa5 casa6 casa7 casa8 casa9 casa10

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =