αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση 6 μηνών για την αποπληρωμή των οφειλών

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση 6 μηνών για την αποπληρωμή των οφειλών

Στον «πάγο» για έξι ακόμα μήνες βάζει το υπουργείο Οικονομικών τις οφειλές από τους επτά κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής για 700.000 επιχειρήσεις, οι οποίες με τα νέα δεδομένα θα αρχίσουν να αποπληρώνουν το επιστρεπτέο τμήμα των κεφαλαίων που έλαβαν από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Όσοι επιθυμούν να αποπληρώσουν εφάπαξ την οφειλή έως τις 31 Μαρτίου, θα έχουν έξτρα έκπτωση 15%, η οποία αρχικά επρόκειτο να ενεργοποιηθεί για αποπληρωμές έως τις 31 Δεκεμβρίου. Στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον και των καθυστερήσεων στις διασταυρώσεις στοιχείων ώστε να προκύψουν οι δικαιούχοι «κουρέματος» έως και 75%, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού:

  1. Μετάθεση της πρώτης από τις 60 άτοκες δόσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής στις 30 Ιουνίου 2022 αντί για τις 31 Δεκεμβρίου 2021, με παράλληλη δυνατότητα εφάπαξ αποπληρωμής έως τις 31 Μαρτίου με έκπτωση 15% και
  2. Παράταση της περιόδου λήξης των πιστωτικών συμψηφισμού φόρων και εισφορών στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Από το πρώτο μέτρο ωφελούνται 700.000 επιχειρήσεις με συνολική οφειλή 3,3 δισ. ευρώ από το σύνολο των 8,3 δισ. ευρώ που έλαβαν, τα 5 δισ. ευρώ έχουν ήδη «κουρευτεί» και από το δεύτερο περίπου 30.000 επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν ήδη χρήση του μέτρου συμψηφισμών φόρων και εισφορών με πιστωτικά πάγιων δαπανών.

Η αγορά ζητά διαγραφή του συνόλου των οφειλών της επιστρεπτέας προκαταβολής, αίτημα το οποίο επί του παρόντος απορρίπτει η κυβέρνηση.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 13 =