αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιστήμονες του ΜΙΤ ετοιμάζουν ταξίδι στο κέντρο τη Γης

Επιστήμονες του ΜΙΤ ετοιμάζουν ταξίδι στο κέντρο τη Γης

Πιο βαθιά στη Γη από ποτέ άλλοτε, θέλουν να φτάσουν κάποιοι επιστήμονες του ΜΙΤ. Η Quaise, έχει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο: Nα κάνει τη βαθύτερη τρύπα που έχει γίνει στη Γη, προσφέροντας αστείρευτη γεωθερμική ενέργεια παντού στον πλανήτη.

Μέχρι τώρα, οι παραδοσιακές μέθοδοι γεωτρήσεων έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι το βάθος των 12.3 χιλιομέτρων, όπου οι θερμοκρασίες και οι πιέσεις κάνουν αδύνατη τη λειτουργία οποιασδήποτε συμβατικής κεφαλής γεώτρησης.

Η Quaise όμως θέλει να συνδυάσει τις γεωτρήσεις με το γυροτρόνιο, μία τεχνολογία σωλήνων κενού υψηλής ισχύος γραμμικής δέσμης που παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα χιλιοστού από το συντονισμό κυκλοτρονίων ηλεκτρονίων σε ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο.

https://media.unboxholics.com/media/source/Articles/92472/images/bigImage/geothermal-energy.jpg

Θεωρητικά, οι συνεχείς εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας θα ταλαντώσουν τα ηλεκτρόνια σε υψηλές ταχύτητες μέσα σε ισχυρά μαγνητικά πεδία, λιώνοντας οποιοδήποτε πέτρωμα ή μέταλλο, φτάνοντας την κεφαλή του τρυπανιού στα 20 χιλιόμετρα βάθος μέσα σε λίγους μήνες. Σε αυτό το βάθος οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 500 βαθμούς Κελσίου, αρκετές για να μετατρέψουν οποιοδήποτε υγρό στείλουμε κάτω, σε ατμό, παράγοντας έτσι ηλεκτρισμό.

Η εταιρία σκοπεύει να ολοκληρώσει τις δοκιμές και να έχει ένα λειτουργικό σύστημα μέχρι το 2026, ενώ μέχρι το 2028 ελπίζει να εγκαταστήσει τις συσκευές της σε παλιά λιγνιτωρυχεία, μετατρέποντάς τα σε εγκαταστάσεις που παράγουν καθαρή ενέργεια από ατμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 10 =