αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιστήμονες «ξεκλείδωσαν» τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Και θέλουν να φτιάξουν ένα αντίγραφο με σύγχρονα υλικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστήμονες «ξεκλείδωσαν» τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Και θέλουν να φτιάξουν ένα αντίγραφο με σύγχρονα υλικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, γνωστός και ως ο αρχαιότερος υπολογιστής του κόσμου με ηλικία 2.000 ετών, έχει προβληματίσει τους ειδικούς από τότε που ανακαλύφθηκε το 1901 σε ναυάγιο πλοίου της ρωμαϊκής εποχής.

Η μηχανική συσκευή θεωρείται πως χρησιμοποιούταν για να προβλέπει εκλείψεις και άλλα αστρονομικά γεγονότα. Ωστόσο μόλις 82 κομμάτια ή αλλιώς το 1/3 της συσκευής επιβίωσε, προβληματίζοντας τους ερευνητές για την τελική μορφή του καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του. Το πίσω μέρος του είχε αναλυθεί με ακρίβεια από παλαιότερες μελέτες, αλλά η φύση του περίπλοκου συστήματος γραναζιών στο εμπρόσθιο μέρος, παρέμενε ένα μυστήριο.

Τώρα, ερευνητές του University College London συμπλήρωσαν το παζλ με τη βοήθεια του 3D modelling, ανακατασκευάζοντας ολόκληρη την μπροστινή πλευρά, ενώ τώρα ελπίζουν να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα πλήρους μεγέθους φυσικό αντίγραφο χρησιμοποιώντας σύγχρονα υλικά.

Ο Ήλιος, η Σελήνη και οι πλανήτες παρουσιάζονται σε μία εντυπωσιακή επίδειξη της αρχαίας ελληνικής ευφυίας. Το μοντέλο μας είναι το πρώτο που συμβαδίζει με όλα τα φυσικά στοιχεία και ταιριάζει με τις περιγραφές στις επιστημονικές γραφές που χαράχτηκαν στον ίδιο το μηχανισμό. – Καθηγητής Tony Freeth

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι κατασκευασμένος από μπρούτζο και περιέχει δεκάδες γρανάζια. Το πίσω μέρος περιλαμβάνει μία εικόνα του τότε γνωστού κόσμου, δείχνοντας την κίνηση των πέντε πλανητών που ήταν γνωστοί εκείνη την εποχή.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports και εμείς την διαβάσαμε στο Unboxholics.com.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − one =