αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιστήμονες βρήκαν τον τρόπο για να φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε 9 δευτερόλεπτα

Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο για να φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε 9 δευτερόλεπτα

Σύντομα θα είναι δυνατό να επαναφορτίζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μόλις 9 δευτερόλεπτα, εκτιμούν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Βασικής Επιστήμης (IBS) στη Νότια Κορέα αναπτύσσοντας μια νέα κβαντική μέθοδο για την επαναφόρτιση της μπαταρίας του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι, αντί να επαναφορτίζονται οι μπαταρίες με τον κλασικό τρόπο, το νέο σύστημα αξιοποιεί την κβαντική φυσική για να παρέχει την πιο γρήγορη φόρτιση μέχρι τώρα. Εάν αυτή η μέθοδος διατεθεί στην αγορά, θα φέρει επανάσταση στη χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς μέχρι τώρα οι χρόνοι φόρτισης είναι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δοκιμές για να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Για να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα, οι ερευνητές βασίστηκαν στους νόμους της κβαντικής φυσικής προκειμένου να επαναφορτίσουν όλα τα κύτταρα της μπαταρίας ταυτόχρονα, και όχι ένα προς ένα. Ωστόσο, διευκρινίζουν ότι η εν λόγω τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Πράγματι, η κβαντική τεχνολογία παραμένει πολύ περίπλοκη για να αναπτυχθεί. Πρώτον γιατί οι φορτιστές απαιτούν πολλή ισχύ. Είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί, αλλά είναι απίθανο τα τρέχοντα ηλεκτρικά δίκτυα να υποστηρίξουν ένα τέτοιο φορτίο. Επίσης, ερώτημα παραμένει και το κόστος που απαιτείται για κάθε πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Η εγκατάσταση και χρήση πολύ γρήγορων φορτιστών είναι δαπανηρή. Επομένως, είναι απίθανο αυτό το είδος κβαντικής τεχνολογίας να εγκατασταθεί σε σταθμούς φόρτισης σύντομα. Ειδικά τώρα που σε μερικές περιοχές ακόμη λείπουν οι σταθμοί φόρτισης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + seventeen =