αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιστήμονες ανακάλυψαν τα αρχαιότερα απολιθώματα στη Γη. Και πως αυτά «συνδέονται» με πιθανή ζωή στο Άρη

Επιστήμονες ανακάλυψαν τα αρχαιότερα απολιθώματα στη Γη. Και πως αυτά «συνδέονται» με πιθανή ζωή στο Άρη

Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν στο Κεμπέκ τα αρχαιότερα απολιθώματα που έχουμε βρει έως τώρα, ηλικίας τουλάχιστον 3.77 δισεκατομμυρίων ετών. Πρόκειται για μικροσκοπικά απολιθώματα, δημιουργημένα από βακτήρια που ζούσαν σε πετρώματα αιματίτη και εγκλωβίστηκαν σε στρώματα χαλαζία. Τα βακτήρια ήταν μικρότερα από το πάχος μιας ανθρώπινης τρίχας και ζούσαν σε υποθαλάσσια υδροθερμικά συστήματα σε θερμοκρασίες 60 περίπου βαθμών Κελσίου, όπως διαβάζουμε στο unboxholics.com.

Η ανακάλυψη είναι εξαιρετικά σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, ενισχύεται η πεποίθηση πως οι πρώτες μορφές ζωής της Γης έκαναν την εμφάνισή τους σε ζεστά υδροθερμικά περιβάλλοντα στους πάτους των ωκεανών, όχι πολύ μετά τη δημιουργία της Γης. Συγκεκριμένα, μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν πως η ζωή στη Γη δημιουργήθηκε πριν 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια, μόλις 100 εκατομμύρια χρόνια μετά το σχηματισμό του πλανήτη.

Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή αυτή η ανακάλυψη είναι η καλύτερη ένδειξη που έχουμε πως παρόμοιοι οργανισμοί μπορεί να αναπτύχθηκαν και στον Άρη, εκείνη την εποχή που είχε ακόμα ωκεανούς και ατμόσφαιρα και βομβαρδιζόταν από κομήτες οι οποίοι μπορεί να έφεραν τα δομικά συστατικά της ζωής, όπως θεωρείται πως έγινε και με τη Γη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + three =