αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα»: Τα 4 πράγματα που πρέπει να διδάσκει η μέση Εκπαίδευση

«Επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα»: Τα 4 πράγματα που πρέπει να διδάσκει η μέση Εκπαίδευση

Την δική του εκδοχή για το τι πρέπει να διδάσκει η βασική και μέση Εκπαίδευση, δίνει ο best seller συγγραφέας και καθηγητής, Υuval Harari, στο βιβλίο του «21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα». Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, η βασική και μέση εκπαίδευση πρέπει να διδάσκει αυστηρά 4 μόνο πράγματα: Επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Ο Υuval Harari είναι Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής του τμήματος ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία ”Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου” (2014), και ”Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος” (2016) τα οποία σημείωσαν διεθνή εκδοτική επιτυχία σε πολλές γλώσσες. Στα γραπτά του εξετάζει το ζήτημα της ελεύθερης θέλησης, της συνείδησης, και της νοημοσύνης. Οι πρώτες δημοσιεύσεις που είχε κάνει αφορούσαν αυτό που περιγράφει ως γνωσιακή επανάσταση η οποία εμφανίστηκε στο ανθρώπινο είδος πριν από περίπου 50.000 έτη, όταν οι Χόμο Σάπιενς αντικατέστησαν τους Νεάντερταλ, ανέπτυξαν ικανότητα λόγου και οργανωμένες κοινωνίες, και εξελίχθηκαν σε θηρευτές στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, στηριζόμενοι παράλληλα στην εξάπλωση τους αυτή από την αγροτική παραγωγή της νεολιθικής επανάστασης, και πιο πρόσφατα από την επιστημονική μεθολογία και σκεπτικό όπου επέτρεψαν στον άνθρωπο να μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό κύριος του περιβάλλοντος του.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να τον δείτε να μιλά σε event της Google. Μάλιστα, στην περιγραφή του βίντεο, η Google τον χαρακτηρίζει ως «one of the world’s most innovative and exciting thinkers».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =