αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιθεώρηση Εργασίας: Από 6.000 ευρώ και πάνω τα πρόστιμα για όσους εργοδότες δεν αυξήσουν τον κατώτατο μισθό

Επιθεώρηση Εργασίας: Από 6.000 ευρώ και πάνω τα πρόστιμα για όσους εργοδότες δεν αυξήσουν τον κατώτατο μισθό

Ο νέος κατώτατος μισθός είναι εδώ, και οι εργοδότες έχουν περιθώριο μέχρι τις 28 του μήνα για να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τις νέες αποδοχές των εργαζομένων τους.

«Έχουμε καταστρώσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να προσαρμοστούν στον κατώτατο μισθό. Επομένως, έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε τους ελέγχους μας, αντίστοιχα», σημείωσε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Παναγιώτης Κορφιάτης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους εργοδότες δεν εφαρμόζουν την αύξηση του κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με τον κ. Κορφιάτη, οι κυρώσεις μπορούν να ξεκινήσουν από 6.000 ευρώ και, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και μία σειρά από άλλους παράγοντες, να κλιμακωθούν.

«Σκοπεύουμε να δράσουμε στοχευμένα και προγραμματισμένα. Κάνουμε μία συνολική προσπάθεια και θεσμική και ελεγκτική, ώστε να ξαναστήσουμε την εργασία στα πόδια της. Ωστόσο, χρειάζεται και η συμβολή των εργαζομένων», υπογράμμισε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + six =