αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπενδύσεις 130 εκατ. ευρώ ετοιμάζει ο Όμιλος Quest

Επενδύσεις 130 εκατ. ευρώ ετοιμάζει ο Όμιλος Quest

Επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ στην ερχόμενη 5ετία υποσχέθηκε χθες η διοίκηση του ομίλου Quest. Οι νέες επενδύσεις αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από τα ίδια κεφάλαια της επιχείρησης, καθώς στρατηγική του ομίλου Quest αποτελεί η επανεπένδυση του 80% των ετήσιων κερδών και μόνο το 20% των κερδών του να επιστρέφει στους μετόχους.

Μέρος των προαναφερόμενων κεφαλαίων θα χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του νέου κέντρου διαλογής της θυγατρικής του ομίλου, με δραστηριότητες στον τομέα των ταχυμεταφορών, ACS. Το νέο κέντρο για το οποίο πρόσφατα εξασφαλίστηκαν οι άδειες κατασκευής αναμένεται να απορροφήσει περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ και η λειτουργία του θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2021. Σχολιάζοντας την πορεία κατά την παρουσίαση του ομίλου Quest στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι στόχος για το 2019 παραμένει τα έσοδα να φτάσουν τα 550 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη τα 50 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους τα 20 εκατ. ευρώ. Οι στόχοι αυτοί θεωρούνται σχετικά εύκολα επιτεύξιμοι, με δεδομένο ότι στο 9μηνο τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 400 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη σε 39,3 εκατ. ευρώ και η καθαρή κερδοφορία στα 16 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, με τους ρυθμούς ανάπτυξης που σημειώθηκαν στο 9μηνο, είναι σίγουρο ότι οι στόχοι θα ξεπεραστούν. Για παράδειγμα, αν διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης των εσόδων που σημειώθηκε στο 9μηνο 2019, τα έσοδα θα φτάσουν τουλάχιστον τα 575 εκατ. ευρώ, μια ανάσα από 600 εκατ. ευρώ που είχε θέσει ως ορόσημο η διοίκηση του ομίλου για την ανάπτυξη της εταιρείας μέχρι το 2021. Σημειώνεται ότι το δ΄ τρίμηνο του έτους πάντα είναι το καλύτερο για τον μεγαλύτερο όγκο δραστηριότητας του ομίλου (προϊόντα λιανικής και χονδρικής, ηλεκτρονικές
συναλλαγές κ.λπ.).

Μιλώντας προς τους θεσμικούς επενδυτές ο πρόεδρος του ομίλου Quest Θεόδωρος Φέσσας σημείωσε ότι οι βασικοί μέτοχοι, αν και θα ήθελαν να αυξήσουν τη διασπορά της μετοχής, εντούτοις δεν θα το πράξουν στα υφιστάμενα επίπεδα αξίας της επιχείρησης. Θα αναμένουν τη δημιουργία μεγαλυτέρων υπεραξιών προτού αυξήσουν τη διασπορά.

Αναφορικά με τη συνεργασία «Γ.Ε. Δημητρίου», η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι ήδη πραγματοποίησε τα πρώτα έσοδα στο β΄ εξάμηνο του έτους, διανέμοντας τα προϊόντα Toyotomi και Kerosun. Η Info-Quest, που λειτουργεί ως διανομέας στην υπερχρεωμένη «Γ.Ε. Δημητρίου», πέτυχε έσοδα χαμηλότερα των 10 εκατ. ευρώ κατά τους τελευταίους μήνες, ουδέτερη επίπτωση στην κερδοφορία του ομίλου. Ο όμιλος Quest παραμένει προσηλωμένος στην εξαγορά της, αλλά αυτό, όπως εκτίμησε η διοίκησή της, θα καθυστερήσει αναμένοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =