αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπενδύονται 100 εκατ. ευρώ για Τεχνολογικά Πάρκα σε όλη τη χώρα- Στα νέα πλάνα Πάτρα, Ήπειρος και Κρήτη

Επενδύονται 100 εκατ. ευρώ για Τεχνολογικά Πάρκα σε όλη τη χώρα- Στα νέα πλάνα Πάτρα, Ήπειρος και Κρήτη

Στα 100 εκατ. ευρώ έχει υπολογισθεί η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την δημιουργία τεχνολογικών πάρκων σε όλη τη χώρα εκτός από την δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στη ΧΡΩΠΕΙ στην Αττική και το ThessINTEC στη Θεσσαλονίκη.

Το μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τους ιθύνοντες εντοπίζεται στην ωρίμανση των σχετικών προτάσεων, καθώς τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί το αργότερo έως το 2026.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στο προσκήνιο έχουν μπει η Πάτρα, η Ήπειρος και η Κρήτη. Στην Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται να αναπτυχθεί Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνα στα Ιωάννινα σε έκταση 40 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί για αυτό το σκοπό και πλέον συντάσσεται τα Τεχνικό Δελτίο του έργου με προϋπολογισμό περίπου 25 εκατ. ευρώ. Σε πρώτη φάση αναμένεται να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις 15.000 τμ.

Η δημιουργία νέων Τεχνολογικών Πάρκων και η αναβάθμιση των υφιστάμενων αναμένεται να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων με νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και μεγάλους ομίλους. Υποστηρικτικά αναμένεται να λειτουργήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους Τεχνοβλαστούς (Spin-off), δηλαδή τις εταιρείες που αξιοποιούν εμπορικά τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας από τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 13 =