αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπενδυτές θέλουν να μπουν στα Αττικά πολυκαταστήματα

Επενδυτές θέλουν να μπουν στα Αττικά πολυκαταστήματα

Στην τιμή εκκίνησης, δηλαδή στα 12,133 εκατ. ευρώ, απέκτησε το μικρό πακέτο μετοχών -ένα εκ των δυο πακέτων που εκπλειστηριάσθηκε Τετάρτη-, δηλαδή το 10,2% της Αττικά Πολυκαταστήματα, η ίδια η εταιρεία, βασικοί μέτοχοι της οποίας είναι οι κ.κ. Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος που ελέγχουν το 56%.

Σχετικά με το δεύτερο πακέτο μετοχών, δηλαδή το 25,5% που ήλεγχε η Folli Follie, είχε ενεχυριαστεί στις Τράπεζες και εκπλειστηριάσθηκε και αυτό εχθές, αυτό πέρασε στις Τράπεζες και συγκεκριμένα στην Εθνική που ήταν επισπεύδουσα και ειδική διάδοχος των απαιτήσεων (ύψους 43,225 εκατ. ευρώ) και των υπόλοιπων τραπεζών, ήτοι των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Αττικής.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι Τράπεζες σκοπεύουν να προχωρήσουν στην πώληση του εν λόγω πακέτου μετοχών, κίνηση η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά τις 29 Ιανουαρίου, οπότε και έχει ορισθεί να συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού που έχει καταθέσει ομάδα επενδυτών, υπό την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Ήδη πάντως πραγματοποιούνται επαφές μεταξύ των βασικών μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα και ενδιαφερόμενων επενδυτών οι οποίοι θέλουν να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο. Ένας εξ αυτών φέρεται να είναι ο βρετανικός, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου όμιλος Sports Direct, ο οποίος αν και έδειξε ενδιαφέρον συμμετοχής στον πλειστηριασμό, καταβάλλοντας την εγγυητική των 12 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν, τελικά δεν συμμετείχε. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος όμιλος θέλει να εισέλθει στο ελληνικό λιανεμπόριο και ενδιαφέρεται να επενδύσει στα Αττικά Πολυκαταστήματα και όχι μόνο.

Εκτός από τον βρετανικό όμιλο, ενδιαφέρον για είσοδο στα Αττικά Πολυκαταστήματα έχουν εκδηλώσει, ένας Έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος δεν δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανεμπορίου και ένα fund.

Εν τω μεταξύ ο χθεσινός πλειστηριασμός του 35,7% της Αττικά Πολυκαταστήματα αποδεσμεύει μεν την Folli Follie από τις Τράπεζες, ωστόσο δεν αφήνει κάτι στο ταμείο της, το οποίο στερεύει από ρευστό. Εξαιτίας αυτού, οι όποιες δυνατότητες ελιγμών περιορίζονται δραματικά όπως και ο χρόνος που απομένει για την εξεύρεση λύσης.

Αν και ομολογιούχοι και διοίκηση πραγματοποιούν πολύωρες καθημερινές συζητήσεις, μέχρι στιγμής τα εμπλεκόμενα μέρη δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία. Το σχέδιο που επεξεργάζονται προβλέπει σπάσιμο της εταιρείας σε καλή και κακή, ανάληψη της “καλής” εταιρείας από τους ομολογιούχους, έξοδο των παλαιών μετόχων και ένεση ενδιάμεσης ρευστότητας, το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από το τι θα μείνει στο καλό κομμάτι.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =