αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Επαγγελματίες gamers» πληρώνονται για να παίξουν μαζί σου ένα βιντεοπαιχνίδι

«Επαγγελματίες gamers» πληρώνονται για να παίξουν μαζί σου ένα βιντεοπαιχνίδι

Η δουλειά δεν είναι ντροπή, πόσο μάλλον αν βρει κανείς τον τρόπο να βγάζει ένα extra εισόδημα μέσα από το hobby του. Αυτή τη στιγμή η εργασία μέσω διαδικτύου βρίσκεται στα καλύτερα της, δίνοντας καθημερινά ευκαιρίες εργασίας σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι με την σειρά τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά. Από την άλλη, το gaming έχει γίνει ήδη επάγγελμα για αρκετούς παίκτες των eSports και όχι μόνο. Τι θα γινόταν λοιπόν αν συνδυάζαμε την διαδικτυακή εργασία με το gaming χωρίς απαραίτητα να μιλάμε για βετεράνους eSports παίκτες;

Η ιστοσελίδα fiverr.com λειτουργεί από την δεκαετία του ’90, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη της να δημιουργούν ένα προφίλ και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω internet για 5 δολάρια (και πολύ περισσότερα) ανάλογα με το πακέτο υπηρεσιών που παρέχουν στον εκάστοτε πελάτη. Μέχρι στιγμής στο fiverr.com οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις επαγγελματιών ήταν για γραφιστικά θέματα, voice acting, μεταφράσεις και άλλοι παρόμοιοι κλάδοι. Ωστόσο, πάντα υπήρχαν και πιο ευφάνταστες υπηρεσίες που δεν απαιτούν σπουδές ή κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο όπως συμβουλές κάθε είδους, απλή παρέα για chatting και άλλα παρόμοια. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν κάποιοι gamers την φαντασία και το hobby τους, προσφέρουν πακέτα υπηρεσιών με σκοπό να παίξουν ένα παιχνίδι με έναν “πελάτη” επι πληρωμή ή ακόμα και να του μάθουν το παιχνίδι, όπως διαβάζουμε στο IGN Greece.

Η Cecilia D’Anastasio του Kotaku αποφάσισε να δοκιμάσει τις εν λόγω υπηρεσίες και να πληρώσει κάποιες κοπέλες προκειμένου να παίξουν μαζί Overwatch. Ξεκινώντας με μία κοπέλα η οποία στο profile της είχε μία φωτογραφία και πρόσφερε διάφορα πακέτα υπηρεσιών. Για παράδειγμα: Ζητούσε 5 δολάρια για να παίξει μαζί σου ένα παιχνίδι Overwatch, 15 για να παίξει μαζί σου 5 παιχνίδια και να μιλάτε μέσω voice chat και 20 για Coaching, παιχνίδι και ομιλία για κάποιες ώρες. Τα πακέτα διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη, όμως ήδη υπάρχουν πάνω από 200 gamers που προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες μέσω του fiverr και άλλων παρόμοιων ιστοσελίδων παροχής υπηρεσιών. Και γιατί όχι;!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 15 =